Naslovna HRONIKA Maloletnik iz nehata naneo teške telesne povrede tokom lova

Maloletnik iz nehata naneo teške telesne povrede tokom lova

0

Novopazarska policijia  uhapsila je šesnaestogodišnjaka iz Tutina, zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda iz nehata, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Policija je uhapsila i F. Dž. (1976) i Dž. Dž. (1999) iz Novog Pazara, dok je protiv tridesettrogodišnjaka iz Tutina podnela krivičnu prijavu, zbogsumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Šesnaestogodišnjak, koji je sa ostalim osumnjičenima bio u lovu u okolini Tutina, tereti se da je ispalio hitac iz pištolja i ranio šezdesetjednogodišnjeg muškarca koji je zadobio teške telesne povrede i zbrinut je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

F. Dž. i Dž. Dž. su, kako se sumnja, sakrili pištolj kojim je ranjen šezdesetjednogodišnjak pa se sumnjiče i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sudija Višeg suda za maloletnike u Novom Pazaru odredio je šesnaestogodišnjaku pritvor do 30 dana, dok je F. Dž. i Dž. Dž. određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Exit mobile version