Mališani u kostimima omiljenih junaka defilovali centrom grada

Povodom Dečije nedelje, već tradicionalno petnaestu godinu za redom mališani Predškolske ustanove “Miša Cvijović” u prvoj sedmici oktobra defiluju centrom grada. Njih 350, prošetalo je ulicama Prijepolja, u maskama omiljenih likova iz bajki. Princeze, vitezovi, mace, zeke, nindža kornjače, policajci, su šetnju od zgrade predškolske ustanove preko centralnih gradskih ulica, završili uz igru i pjesmu na platou ispred Doma kulture.
Dječija nedelja se u svetu i kod nas obeležava u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.
Direktorka PU “Miša Cvijović” Ivana Krpović je poručila da ova nacionalna manifestacija treba da poboljša položaj deteta u Srbiji i predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava.
– Ove godine pod sloganom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja” je šansa da se skrene pažnja najšire javnosti na probleme nasilja nad djecom, a svi odgovorni da se pozovu na čvrsto i umreženo djelovanje u cilju nulte tolerancije prema nasilju i zaštite svakog djeteta u našem društvu – istakla je direktorka Krpović.izvor pp media AR

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO