Malinarstvo razvojna šansa Prijepolja (video)

Prijepolje – Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su na poslednjoj sednici predlog budžeta za narednu godinu,koji iznosi 1,5 milijardu dinara i u odnosu na ovu godinu uvećan je za 70 miliona dinara.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović kaže za ZOOMUE da se budžet pretežno bazira na razvoju infrastrukture i razvoja poljoprivrede.

“Razvoj malinarstva u prijepoljskim selima predstavlja razvojnu šansu ovog kraja.Uradili smo Studiju za pomoć poljoprivredi i finansirali smo projekata regionalne hladnjače.Želimo da kroz lokalni budžet ,preko podsticaja razvoja poljoprivrede,podstaknemo i nova zapošljavanja u ovoj oblasti”,kaže Hašimbegović za naš portal.

On ističe da je Prijepolje jedna od retkih opština koja u protekle dve godine subvencioniše i preradu poljoprivrednih proizvoda.

“Subvencionišemo sve koji žele da se bave preradom poljoprivrednih proizvoda.To nije socijalni,već program podsticaja,kako bi se oni koji su se do sada poljoprivredom bavili kao sporednom delatnošću,zainteresovali i ozbiljno posvetili ovom poslu i zaposlili nove radnike”,ističe Hašimbegović.

 

izvor. Zoomue.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO