MALI ČOVJEK VELIKOG SRCA! Kasim Zoranić – Bošnjo, humanitarac bez premca!

Svoj radni vek u Beogradu je stavio u službu humanosti, ne postoji čovek u Sandzak bio on Srbin, Bošnjak, pripadnik ove ili one politicke opcije da mu se obratio a da Kaso nije došao da ga obidje.

Ne postoji doktor u Beogradu kome ovaj čovek nije kucao na vrata ne bi li pomogao svom narodu. Na hiljade porodica koje nisu imali gde prenoćiti je u Beogradu smestio u svoj stan, najvećim delom porodice koje su na klinikama lečili svoje najmilije. Koliko je samo puta sam u stanu pravio kuhana jela koja je nosio bolesnicima, lično je sa Rasimom Ljajićem osnovao humanitarnu organizaciju za zbrinjavanje pacijenata koji dolaze sa prostora Sandzaka.

Ne postoji dan a da Kasim nije sa Gocom i Rasimom nakon svog radnog vremena u poseti, bilo da je napolju + 40 ili -20. Inicijator je grupe Sandzačke dijsapore i privrednika koji su bolnici donorali preko milion eura u opremi i drugim podrepštinama koje su bile potrebne kada je nastupila Korona.

Dan danas je aktivan i pomaže ljudima koji su u nevolji, samo u jednom danu za nepunih sat vremena je organizovao privrednike koji su u potpunosti pomogli petočlanoj porodici Agović da se pronadje rešenje za izgradnju nove kuće jer je stara izgorela u požaru.

“Najbolji od vas su oni od kojih narod ima hajira”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO