Naslovna Featured Istaknuto Maksimoviću dva prestižna novinarska priznanja

Maksimoviću dva prestižna novinarska priznanja

maksimovicu-dva-prestizna-novinarska-priznanja

Urednik u RTV Novi Pazar i novinar televizije Prva i B92 Zoran Maksimović dobitnik je dva prestižna novinarska priznanja.

On je, najpre, u petak na regionalnom festivalu televizijskih minijatura „Press vitez“ u Zrenjaninu nagrađen specijalnim priznanjem za dokumentarni program, za priču „Trn u nozi na dugačkom putu“.

Reč je o tv minijaturi o čoveku koji je Srbiju napustio kao mladić, otišao u daleku Kanadu i nikada se nije vratio. Međutim, devedesetpetogodišnji Milomir Glavčić iz Jošaničke Banje nikada nije zaboravio svoju domovinu. Decenijama pomaže svoje rođake, prijatelje i one kojima je to potrebno. Pomagao je velike infrastrukturne projekte, ali i zdravstvo i školstvo i to milionima evra.

„Reportaža je posebna strast. Posebno mi je zadovoljstvo, što takve dokumentarne priče o neobičnim pojavama i ljudima mogu da emitujem i prikažem publici u jednoj od najgledanijih i najboljih emisija kakva je Eksploziv na Prvoj televiziji. Ponosan sam i što dajem doprinos da RTV Novi Pazar bude jedan od retkih regionalnih medija u  Srbiji, koji neguje ovaj novinarski izraz“,  kazao je Maksimović.

Za tradicionalne nagrade za televizijsko novinarstvo konkurisalo je više od 200 autora, a žiri koji čini 11 tv stvaralaca odabrao je najkvalitetnije izveštaje i reportaže. Reč je uglavnom o novinarima TV Prva, RTS, TV Kurir…

Zrenjanin je četvrti put bio domaćin ove tradicionalne manifestacije, koju pomažu Ministarstvo kulture Srbije i Pokrajinski sekretarijat za javno informisanje.

Tokom ove nedelje Maksimoviću će biti uručena i nagrada „Dr Marko Mladenović“ za medijski doprinos u borbi protiv depopulacije u Srbiji za 2020. godinu.  On je plaketu-pohvalu dobio za reportažu „Atifa, majka na pragu sedme decenije, dve ipo godine posle“.

Zoran Maksimović dobitnik je više novinarskih nagrada. Udruženje novinara Srbije 2007. godine uručilo mu je priznanje “Laza Kostić” za najbolju vest izveštaj. Ministarstvo rada i socijalne politike i UNDP nagradili su ga za najbolji prilog o borbi protiv nasilja u porodici, a Evropska unija i Kancelarije Vlade Srbije za evropintegracije za najbolji prilog o evrointegracijama, zahvaljujući kom je boravio u sedištu EU u Briselu 2011. godine.

Maksimović je master komunikolog. U regionalnoj RTV Novi Pazar je jedan od novinara i urednika, a za Prvu Tv izveštava čitavu deceniju.

A.Ni.

Exit mobile version