Naslovna Featured Istaknuto Maksimalne mere zaštite od korone u vrtićima i školama u Novom Pazaru

Maksimalne mere zaštite od korone u vrtićima i školama u Novom Pazaru

maksimalne-mere-zastite-od-korone-u-vrticima-i-skolama-u-novom-pazaru

 Mere zaštite od širenja korona virusa u vrtićima i školama u Novom Pazaru su na visokom nivou a pridržavaju ih se kako zaposleni tako i deca i roditelji. Obolele dece direktno od kovida nema a mali je broj registrovanih kontakata. Takva deca ne idu u vrtiće i škole minimum 14 dana a o broju odsutnih svakoga dana nadležni su obavešteni.

Na ulazu u vrtiću “Naše dete”,na pultu su postavljena sva sredstva za dezinfekciju i zaštitu od virusa, deci i roditeljima se obavezno meri telesna temperatura bezkontaktnim toplomerom i niko ne ulazi bez zaštitne maske. Tako je u svih pet objekata PU “Mladost” kaže sestra na preventivi Ivana Sretenović.

Maksimalne mere zaštite sprovode se i u OŠ”Bratstvo”, ističe direktor ove obrazovne ustanove, Dejan Kulundžić. On ističe da podatke o broju odsutnih učenika koji su kontaktirali sa obolelima, a najčešće su to stariji članovi porodice, škola dobija svakodnevno i njima se nalaže da ne dolaze na nastavu propisanih 14 dana.

Škola je uradila i svoju internet televiziju i u svojoj režiji radi sve promotivne spotove, oglase i obaveštenja  i to se sa računara pušta na tv ekrane tako da se u svakoj učionici đaci mogu blagovremeno informisati o trenutnoj situaciji i merama kojih se moraju pridržavati.

B.V.

Exit mobile version