Naslovna Vijesti Majka pretučenog učenika “Slučaj ide na sud”!

Majka pretučenog učenika “Slučaj ide na sud”!

Škola “Rastko Nemanjić Sava” iz Novog Pazara pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika istorije, koji je šutnuo učenika sedmog razreda. Nastavnik istorije u osnovnoj školi “Rastko Nemanjić Sava” u Novom Pazaru šutnuo je učenika sedmog razreda, nakon čega je škola protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

skola dojevice

Majka učenika Senada Lekpek izjavila je da se incident dogodio u sredu na odmoru uoči drugog časa, kada je njen sin u druga uperio laser od igračke u trenutku kada je naišao nastavnik istorije Ašir Rebronja, koji ga je zbog toga šutno.

Udareni učenik, prema rečima majke, bio je okrenut leđima prema nastavniku kada je ušao u prostoriju i kada su ga drugi učenici upozorili, on je prestao sa igrom.

Nastavnik je prvo rekao učeniku da će da ga šutne i zatim to i učinio, navela je Lekpek, dodajući da je čula da to Rebronji nije prvi put i da je ranije već udario jednog učenika.

Porodica je dečaka odvela u bolnicu, gde lekar nije konstatovao veće povrede, već ogrebotinu, ali je ta ustanova slučaj prijavila policiji, rekla je majka.

Ona je rekla da su ih predstavnici škole obišli i rekli da to ne sme da se radi.

“Trebalo je da ga kazni, da mu da jedinicu i istera ga sa časa, a ne da ga šutira. Moje dete je možda bilo krivo, ali on nije trebalo tako da postupi”, rekla je Lekpekova.

Kako je saznajemo od najbližih porodice Lekpek, ceo slučaj imaće i svoj sudski epilog ako bude pravne države. Jer kako navode policija će slučaj dostaviti tužilaštvu a nanošenje lakih telesnih povreda je kažnjivo zakonom.

Psiholog škole Muradija Klimenta je rekla da je škola, u skladu sa propisima, uzela izjave od učenika, predstavnika odeljenske zajednice i nastavnika, da je direktor upoznao nastavničko veće i da je pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnika Rebronje.

Klimenta je za kolegu Rebronju imala reči hvale, navodeći da je savestan i odgovoran radnik škole, kao i da je imao odličnu saradnju sa učenicima.

Ona je rekla i da je udareni dečak nestašan i da nije baš sjajan đak.

Exit mobile version