Majka i njene dvije kćerke spašene ispod ruševina 33 sata nakon zemljotresa

Majka i njene dvije kćerke spašene su ispod ruševina zgrade u naselju u turskom Hatayu 33 sata nakon zemljotresa koji su jučer pogodili južne dijelove Turkiye.

Brojne spasilačke ekipe nastavljaju akcije potrage i spašavanja kako bi uspjeli spasiti ljude koji su ostali zaglavljeni ispod ruševina nakon razornih zemljotresa.

Grupa spasilaca koja je stigla iz grada Bitlisa uspjela je ispod ruševina zgrade u Hatayu izvući majku i dvije kćeri.

Jednoj od djevojčica je stalo srce tokom prebacivanja do kola Hitne pomoći. Medicinska ekipa je brzo reagovala i reanimirala djevojčicu i vratili je u život.

Majka i njene dvije kćerke su potom hospitalizirane.

Prema najnovijim informacijama, najmanje 3.549 osoba je poginula, dok je najmanje 22.168 povrijeđeno u zemljotresima koji su jučer pogodili južne dijelove Turkiye.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak ujutro jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.​​​​​​​

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan rekao je da je ovu zemlju potresla najveća katastrofa od zemljotresa u Erzincanu 1939. godine.

U Turkiye je zbog razornih zemljotresa proglašena sedmodnevna žalost.

Preuzeto: Anadolija

The post Majka i njene dvije kćerke spašene ispod ruševina 33 sata nakon zemljotresa appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO