Naslovna Sandžak Novi Pazar Mahmutović: Zajednički nastup sa Temišvarom u realizaciji Koridora 11

Mahmutović: Zajednički nastup sa Temišvarom u realizaciji Koridora 11

Novi Pazar – Temišvar – Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović koji boravi u radnoj poseti Temišvaru dogovorio je sa vlastima tog grada u Rumuniji privrednu, ekonomsku i kulturnu saradnju.

Prema Mahmutovićevim rečima pokrenuta je I procedura bratimljenja Novog Pazara I Temišvara čija političko- privredna delegacija će početkom sledeće godine posetiti Sandžak.

Mahmutović je rekao da je domaćin ovog sastanka bio lično gradonačelnik Temišvara i da je značajno što je bio organizovan radni sastanak sa Regionalnom razvojnom agencijom koja je vodeća insitucija u razvoju ovog grada.
“Temišvar je vodeća rastuća ekonomija u Rumuniji, sa ogromnim brojem sprovedenih evropskih projekata. Ono što je nama bilo zanimljivo jeste da smo pokrenuli proceduru bratimljenja između ova dva grada” rekao je Mahmutović.

On je dodao da će se raditi niz zajedničkih projekata a to će voditi agencija SEDA ali i da će biti niz prijateljskih sportskih utakmica kao i privrednih posjeta.

“Ono što je posebno bitno jeste da smo dobili podršku za sve što smo radili do sada i imaćemo zajednički nastup za realizaciju Koridora 11” rekao je Mahmutović

U delegaciji koja boravi u Rumuniji su i predstavnici Skupštine Republike Srbije kao i članovi Gradskog veća Novog Pazara.

Exit mobile version