Mahmutović – Većine u Pazaru i Prijepolju sigurne, kupovina neće proći!

Novi Pazar – Vlast u Novom Pazaru je stabilna, rekao je gradonačelnik Meho Mahmutović (SDP), odbacujući promene koje je najavio lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

“Siguran sam i u većinu u Novom Pazaru i u većinu u Prijepolju. Ti gradovi su pokazali da se, tamo gde je Sandžačka demokratska partija (SDP) na vlasti, drugačije radi, gradovi infrastrukturno drugačije izgledaju, a ljudi bolje žive”, rekao je novinarima Mahmutović.

Komentarišući jučerašnje izjave Ugljanina da nakon promena vlasti u Sjenici, on lično predvoditi promenu vlasti u Novom Pazaru i da će u tome koristiti sva sredstva “od kupovine odbornika do fizičkog isteravanja sa motkama”, Mahmutović je rekao da to samo govori o njemu i njegovoj stranci.

“Nijedan odbornik nije roba za kupovinu, već predstavnik građana Novog Pazara. Ako on (Ugljanin) misli da svi imaju cenu i da svakoga može da kupi, mislim da se vara i to u Novom Pazaru ne može da uradi”, naglasio je on.

Pretnje su njegov rečnik, dodao je Mahmutović, a takve izjave govore o nervozi i panici u kojoj se Ugljanin i SDA Sandžaka trenutno nalaze posle, kako je rekao, najgorih rezultata koje su postigli na poslednjim izborima.

Napominjujući da Ugljanin “stalno nekim izmišljotinama pokušava da svoje članstvo zadrži na okupu”, Mahmutović se osvrnuo na jučerašnju promenu vlasti u Sjenici.

Prema njegovim rečima, 21 odbornik je regularno zatražio skupštinu radi prekomponovanja vlasti, ali je nakon toga došlo do “raznih pretnji i trgovina”, formirana je labava većina za koju, kako je rekao, nije siguran koliko će dugo da traje.

“Ako Ugljanin želi da od Sjenice napravi ono što je napravio od Novog Pazara iskreno žalim te ljude, jer mi već šest godina ne možemo da se oporavimo do onoga šta je ovde uradio”, istakao je Mahmutović.

On je dodao da ne može da zamisli da Novi Pazar ponovo bude u istoj situaciji, jer opterećeni tolikim problemima koje su zatekli jos ne mogu da se oporave.

“Ne bih želeo da vidim Sjenicu u svetlu kakav je Novi Pazar izgledo dok ga je vodio Ugljanin”, poručio je Mahmutović.

U Sjenici je juče formirana nova vladajuća većina koju čini 14 odbornika SDA Sandžaka, četiri SPS i po jedan odbornik iz LDP i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS). Na vlasti su bili SDA Sandžaka, SDP i SPS.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO