Mahmutović i Udovičić obišli poplavljena naselja

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, ministra omladine i sporta Vanju Udovičića upoznao je sa štetom i posledicama nastalim u poplavama. Udovičić je u Novom Pazaru izjavio da će se šteta svima, kao i mnogo puta do sada nadoknaditi.

Novi Pazar se za sada uspješno brani od novih polava, uprkos neprestanim padavinama, to je rekao gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović prilikom obilaska poplavljenih područja. Zajedno sa njim poplavljena domaćinstva i mještane obišao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Ujedinjeni i uz soildarnost jednih prema drugima, uz pomoć Vlade šteta će biti sanirana, izjavio je on.

Ministar omladine i sporta, gradonačelnik Mahmutović sa saradnicima nisu mogli da zaobiđu ni mještane koji su pretrpeli štetu u naselju Jaklja. U razgovoru sa njima ponovljeno je da je cilj zašita od mogućih poplavnih talasa, te svakako da će šteta biti nadoknađena.

Kada su u pitanju posledice od poplave u naselju Jaklja Udovičić je rekao da je i sam zatečen prizorom koji je zetekao, i da je situacija daleko sa većim posledicama od onog što je očekivao. Životi ovih ljudi su teški i samo ujedinjeni vratićemo stvari u prvobitno stanje, naglasio je ministar.

I Nermina Duljević dijeli sudbinu komšija, nju su danas posjetili ministar Udovičić i gradonačelnik Mahmutović. Prije toga komisija joj je evidentirala pričinjenu materijanu štetu.

Sušilice, uređaj iz donacije TIKA pomaže mještanima da svoje domove što prije osposobe kako bi se u njih ponovo uselili, istakli su mještani koji su dobili donaciju.

Domaćini su gosta upoznali i sa pojavama klizišta koja prijete da oštete sportske terene u Šutenovcu i naselju kod Erozije. Udovičić je obećao pomoć resornog ministarstva. I sportski objekti u Novom Pazaru oštećeni su, usled obilnih padavina popustio je i krov Hale sportova, pa se voda sliva u prostorije i samu dvoranu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO