Mahmutović u Vašingtonu u duhu tolerancije i razumevanja

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutoviće, kao član delegacije Srbije a na poziv američkog predsednika, učestvovao je ovih dana na brojnim sastancima u Vašingtonu. Mahmutović je danas prisustvovao i Molitvenom doručku. U fono izjavi za našu TV, predstavnik našeg grada i naše zemlje, pozitivno je ocenio atmosferu u Vašingtonu.

”Sastanci su održani u duhu tolerancije i razumevanja. Niz dobrih poruka upućeno je danas od strane svih govornika o zajedničkom radu, miru u svetu, o nekom novom vremenu, tako da se iskreno nadam da smo i mi kroz ove sastanke koje smo imali, uspeli da na najbolji mogući način predstavimo šta se to u našoj zemlji u ovom trenutku radi, i šta će se u budućnosti raditi. S obzirom da sam predstavnik i našeg grada, ali i naše zemlje, koristim uvek priliku da upoznam ljude sa kojima razgovaram o specifičnostima grada iz koga dolazim, o tome šta je do sada rađeno, kao i šta će se raditi u narednom periodu”, kazo je Mahmutović u fono izjavi.

On je rekao da je bilo reči i o situaciji na Balkanu. ”Pošto ovde ima predstavnika svih zemalja sveta, mi imamo posebne sastanke sa predstavnicima Evrope, zemalja Zapadnog Balkana, tako da već imamo jednan dobar pirjateljski odnos, gde razgovaramo o nekim zajedničkim regionalnim projektima u narednom periodu koje će povezati zemlje Balkana i učiniti Balkan boljim mestom za život budućih generacija”, rekao je Mahmutović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO