Naslovna Sandžak Novi Pazar Mahmutović jedini predstavnik regiona na predstojećem Molitvenom doručku

Mahmutović jedini predstavnik regiona na predstojećem Molitvenom doručku

Novi Pazar –  Meho Mahmutović prvi je gradonačelnik u istoriji Srbije koji će, obavljajući najvažniju gradsku funkciju biti gost na Molitvenom doručku u Sjedinjenim američkim državama. Posle potpredesednika Vlade Rasima Ljajića, koji je u Americi boravio istim povodom ranije, Mahmutović je drugi Novopazarac pozvan na tradicionalni dogadjaj u SAD.

Odlazak Ljajića pre, a Mahmutovića ove godine na Molitveni doručak svojevrsno je priznanje politici koju SDP zagovara I sprovodi od svog osnivanja, a čiji su dvojica pomenutih čelnika najbolji prezenteri.

Evropska orijentacija, koncept timskog delovanja kroz konkretne ideje I jezik diplomatije, doslednosti I partnerstva, svrstali su Ljajića I Mahmutovića, pa samim tim SDP I grad Novi Pazar, u rang političke elite svetskog ranga. Molitveni doručak u SAD je samo jedna potvrda tome, baš kao I prisustvo gradonačelnika Meha Mahmutovića molitvenom doručku u

Briselu, u decembru prošle godine, te brojne druge diplomatske aktivosti u svetu, gde je pozivan kao specijalni gost.

Osim Mahmutovića, u Vašingtonu će od 3. februara boraviri I prof. dr Vladimir Marinković, potpredsednik republičkog parlamenta i poslanik SDP. Marinkoviću je ovo drugo prisustvo Molitvenom doručku.

Četvorodnevni boravak u Sjedinjenim državama podrazumeva radne sastanke sa predstavnicima američkog Kongresa i Senata, te brojne razgovore čiji je cilj poromocija Srbije i grada Novog Pazara preko okeana.

Domaćini ovogodišnjeg Molitvenog doručka, tradicionalnog događaja u Americi koji se održava svakog prvog četvtka u februaru, a kome prisustvuje i prvi čovek SAD Barak Obama, su fondacija Feloušip i članovi američkog Kongresa.

Exit mobile version