Naslovna Sandžak Novi Pazar Mahmutović se sastao sa kongresmenima

Mahmutović se sastao sa kongresmenima

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa delegacijom naše zemlje boravi u Washingtonu, gde kao prvi gradonačelnik iz Srbije 

prisustvuje molitvenom doručku u Beloj Kući. Članovi delegacije Republike Srbije su se u Washingtonu sastali sa kongresmenima Robertom Doldom i Robertom Adelhortom. Na sastancima se razgovaralo o podršci ekonomskom razvoju Srbije i procesu evrointegracija.

Kongresmen Dold je naglasio da snažno podržava reforme koje sprovodi Vlada  Republike Srbije i da će pozvati američke kompanije da sto više investiraju u Srbiju, kao stabilnu zemlju koja permanentno radi na pospešivanju privrednog ambijenta. Kongresmen Adelhort je istakao da je veoma važno da Srbija uspostavi neki vid  strateškog partnerstva sa SAD i pozvao Vladu i parlament na učvršćivanje odnosa i volju da američki predstavnici prenesu dobru praksu ekonomskog modela u našu zemlju.

Članovi delegacije su susreli i sa predstavnicima Senata koji su zaduženi za medjunarodne odnose a glavna tema razgovora je bila poboljšanje političkih odnosa dve države i sektori u kojima je najbrže moguće uspostaviti saradnju.

Exit mobile version