Mahmutović: Ovo su novi specijalizanti, ponos našeg zdravstva i grada

Za poslednje tri godine Opšta bolnica Novi Pazar i Dom zdravlja podelili su ukupno 84 rešenja za specijalizacije lekarima koje je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Pre nekoliko dana 6 lekara Doma zdravlja dobilo je specijalizacije a danas je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović podelio rešenja za još 48 lekara. Kako je naveo,ovo je ekipa lekara koja jeste i biće ponos bolnice a i čitavog grada.

“Danas smo podelili rešenja za 48 specijalizacija, a pre nekoliko dana ova rešenja data su za još 6 lekara Doma zdravlja, tako da smo u ovoj godini podelili ukupno 54, a za poslednje tri godine ukupno 84 specijalizacije”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović. On je ponosan na svoje kolege i ističe da je ovo ekipa lekara koja će biti ponos našeg zdravstva a i čitavog Novog Pazara.

Doktori Aldin Nicević, Jelena Čkovrić, Sedat Vejselović i Edina Hasanović Gudžević, samo su neki od lekara koji će ići na specijalizaciju i ističu da je današnjim potpisivanjem ugovora ostvaren njihov san, i dodaju da će nakon završene specijalizacije biti sigurno dobri lekari koji će revnosno pružati zdravstvene usluge građanima. Zahvalili su direktoru OB Novi Pazar dr Mehu kao i kompletnom menadžmentu koji su im, uz odobrenje Ministarstva zdravlja, omogućili specijalizaciju koju, da napomenemo, finansira OB Novi Pazar.

 

Inače, danas su podeljena rešenja za specijalizacije iz skoro svih oblasti grana medicine, opšte medicine, pedijatrije, dečije preventivne stomatologije, urologije, radiologije, ginekologije, interne medicine, onkologije, fizikalne medicine, opšte hirurgije, orl, patologije, anestezije, biohemije, dermatologija,ortopedije, psihijatrije, palijativeurgentne medicine, neurologije i drugih grana medicine.

B.Veljović

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO