Mahmutović: Novopazarski atletičari dobijaju bolje uslove

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović obećao je danas članovima Atletskog kluba u ovom gradu da će vrlo brzo dobiti pristojnu svlačionicu, koju do sada nisu imali, već su koristili drvenu baraku na Rekreacionom centru.

novopazarski atletiari dobijaju pristojnu svlaionicu

On je novinarima rekao da će novopazarska Uprava carine u trajno vlasništvo ustupiti atletičarima kontejner od 12 metara, koji će koristiti za svlačionicu.

“Ovo je najbolji sportski klub u Novom Pazaru, a evropska prvakinja u ovom sportu Amela Terzić je trenutno najveće atletsko ime u Srbiji. Pokušaćemo da nastavimo da pomažemo ovom klubu, iako je sada mnogo teža finansijska situacija nego ranije. Iz carine su obećali da će obezbediti prostor za svlačionicu, a mi ćemo nastaviti da stipendiramo Amelu i da obezbedimo bolje uslove svim atletičarima, jer oni to postignutim rezultatima i zaslužuju”, rekao je Mahmutović.

On je podsetio da je grad Terzićevoj pre izvesnog vremena dodelio plac od četiri ara, a da od Atletskog saveza očekuje da sa svoje strane ispoštuje dogovor.

Mahmutović je istakao da je od predstavnika Vojske Srbije tražio deo Vojničkih livada, u blizini kasarne u ovom gradu, koji bi mogao da se pretvori u atletski stadion.

“Nadam se da će nam oni izaći u susret i da će ovaj grad i naši atletičari konačno imati svoj prostor za treninge kakve zaslužuju”, kaže Mahmutović.

Trener Rifat Zilkić smatra da obzirom na rezultate koji njegovi atletičari postižu na brojnim svetskim, evropskim i balkanskim takmičenjima zaslužuju bolje uslove.

“Potrebna nam je osim grada i pomoć države, jer bi izgradnja atletskog stadiona bila kapitalna za celu regiju. Naše ambicije su velike, obećavamo još bolje rezultate”,  rekao je Zilkić.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO