Naslovna Sandžak Novi Pazar Mahmutović: Novi Pazar grad sa dosta investicionog potencijal / video

Mahmutović: Novi Pazar grad sa dosta investicionog potencijal / video

Novi Pazar – U Beogradu je održan forum ”Beogradski investicioni dani”, na kome su predstavljeni investicioni potencijali Beograda i Srbije. U prisustvu visokih zvaničnika naše zemlje, Evropske unije i oko 300 stranih investitora, najznačajnije projekte Grada Novog Pazara predstavio je gradonačelnik dr Meho Mahmutović. On je rekao da je Novi Pazar grad sa dosta investicionog potencijala. Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisutnim investiorima je obećao punu pravnu i ekonomsku sigurnost.

”U Novom Pazaru su moguće direktne investicije i od domaćih i stranih investitora, i po principu Braunfild i Grinfild investicija; može privatno-javno i privatno-privatno partnerstvo”, rekao je Mahmutović. On je kazao da Novi Pazar ima dosta privatnih preduzetnika koji imaju svoje mini fabrike sa trenutno raspoloživim ozbiljnim kapacitetima, kojima nedostaju finansijska sredstva ali i plasman robe.

Mahmutović je rekao da u oblasti privatno-javnog partnerstva Novi Pazar ima dosta pripremljenih projekata, kao što su: fabrika za preradu otpadnih voda, led rasveta, parking servis sa garažom, zatim projekat prelaska Gradske Toplane na bio masu, koja trenutno radi na mazut i slično.

”Imamo dosta potencijala. Najmlađi smo grad po strukturi stanovništva. Univerzitetski smo centar, imamo dva univerziteta i dosta školovanog kadra; jeftinu i obučenu radnu snagu i dobar geografski položaj i samim tim možemo dabudemo vrlo zanimljivi za potencijalne investitore”, rekao je Mahmutović.

Na forumu ”Beogradski investicioni dani” šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je u poslednje dve godine Vlada Srbije načinila velike pomake u cilju privlačenja novih investitora. On je rekao da takvu politiku sve članice EU prepoznaju i istakao da je ključni prioritet EU pružanje podrške Srbiji na putu ka EU.

Exit mobile version