Mahmutović: Neosnovane optužbe o nenamenskom trošenju novca

534568_388098071269371_231031359_n
„Pevači, koji su prijatelji Novog Pazara, kao što je Halid Bešlić, uzimaju tri puta manje novca nego u većim gradovima u Srbiji, tako da će koncert povodom Dana grada, Gradsku upravu koštati 15.000 evra“ rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

Kako je rekao optužbe o nenamenskom trošenju novca su neosnovane, a drastično veće cifre koje su se pominjale netačne.

Prošlogodišnji koncert Dina Merlina okupio je 70.000 ljudi iz Srbije, Crne Gore i BIH. Zauzeti su bili hoteli, prepuni restorani, a i trgovci su imali posla. Grad Novi Pazar od koncerata ima I turističku atrakciju. On je dodao da od takvih manifestacija više profitiraju građani, nego pevači što imaju prihod.

“Za razliku od cifara koje pojedinci pišu na sajtovima, koncert će koštati 15.000 evra. Postoje posebne budžetske linije, koje su predviđene, preko Kulturnog centra, kao i za ostale manifestacije”, rekao je Mahmutović.

Mahmutović je dodoao i da je Novi Pazar dobio pozitivnu ocenu od revizije, plaketu za najbolji grad, kao što je priznanje Miša Anastesijević.

U obeležavanje Dana grada, koje traje već nekoliko dana, uključene su sve sportske i kulturne institucije. 20. aprila biće svečana akademija, a u subotu koncert Halida, najavio je Mahmutović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO