MAHMUTOVIĆ NASTAVLJA DA RAZVIJA ZDRAVSTVO U SANDŽAKU! Nefrologija dobila 13 novih aprata za hemodijalizu

Novi Pazar – Služba nefrologije dobila je trinaest novih aparata za hemodijalizu. Reč je o najnovijim aparatima poslednje generacije koji mogu vršiti sve vrste dijaliznih procedura. Nabavkom ovih aparata, kako ističe direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović, odeljenje hemodijalize od danas postaje jedan ozbiljan hemodijalizni centar. On je naglasio da  vrednost aparata iznosi oko 18 miliona dinara.

“Zahvaljujući menadžmentu Opšte bolnice na čelu sa direktorom dr Mehom Mahmutovićem, nastavili smo kontinuiranu akciju zanavljanja hemodijalizne opreme. Ovo su aparati koji su poslednja reč tehnike i koji mogu da vrše sve vrste dijaliznih procedura, a za nas najznačajnija je mogućnost rada hemodijafiltracije na svim aparatima, što do sada nismo imali”, rekao je načelnik nefrološkog odeljenja de Edvin Hadžibulić.

Još jedna novina na nefrološkom odeljenju jeste i mogućnost kreiranja vaskularnih pristupa za hemodijalizu koja je rezultat sklopljenog sporazuma sa Klinikom za vaskularne bolesti iz Beograda.

Služba nefrologije sa centrom za hemodijalizu jedno je od uspešnijih odeljenja u radu Opšte bolnice koje konstantno radi na unapređenju i poboljšanju uslova kako za rad zaposlenih tako i za lečenje pacijenata.

 

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO