Mahmutović: Istorijska investicija u novopazarsko zdravstvo

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović kazao je, gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar, da je početak radova na izgradnji Kliničkog centra u Novom Pazaru istorijski trenutak na kojem se radi već godinama unazad.

”Ovo je početak jednog velikog projekta koji će se raditi na prostoru sadašnje Opšte bolnice i Doma zdravlja. Radi se o prvoj fazi izgradnje koja obuhvata negde oko 32.000 kvadratnih metara. Radiće se novih 6.000 kvadratbnih metara hirurškog bloka. Gradiće se još 4.500 kvadrata na Internom odeljenju i kompletna rekonstrukcija postojećih kapaciteta. Hirurški blok će imati oko 13.200 kvadratnih metara gde će imati kompletno sve grane hirurgije, sa velikim brojem operacionih sala, sa ozbiljnom intenzivnom negom. Na 2.100 kvadrata pravi se zgrada psihijatrije koju do sada nismo imali, osim ambulanti koje su postojale. Radi se i rekonstrukcija Doma zdravlja gde će se praktično cela zgrada podići na tri nivoa i sve će se kompletno raditi. ” kazao je Mahmutović

U ovaj projekat ulazimo kao budući Kliničko bolnički centar Mahmutović je kazao da se zdravstvo u Novom Pazaru podiže na jedan viši nivo i podsetio da je ovaj grad već naučno nastavna baza Državnog univerziteta. On je istakao da je ovaj projekat najavljen prošle godine prilikom posete predsednika Vučića i otvaranja angio sale. Mahmutović je izrazio uverenje da će radovi brzo napredovati, te da će već naredne godine u ovom periodu značajan deo kompleksa biti urađen.

”Uz nove zgrade, tehnologiju i aparate idu i novi kadrovi. Nismo imali godinama ranije ovoliko lekara koji su upućivani na specijalizacije. Mi smo dali više od 100 specijalizacija. Dom zdravlja je takođe dao značajan broj. To su novi mladi lekari koji imaju fantastičan prosek. Mi smo im ponudili i radno mesto i specijalizaciju i doktorske studije kako bi ih zadržali kod nas. Imamo 217 specijalizanata. Imamo sada 420 postelja, kada se završi ovaj projekat biće ih 700. Nastavićemo naravno i saradnju sa KC Srbije iz kojeg su dolazili najpoznatiji profesori. Angio sala nastavlja da radi, obavljaljaju se u njoj složeni i teški zahvati i to dakle u našoj angio sali” kazao je Mahmutović.

Mahmutović je podsetio da projekat podrazumeva i izgradnju toplane na bio masu ali i trafostanice kako bi se obezbedila energetska nezavisnost i stabilnost. On je najavio rušenje Dečijeg, Infektivnog i zgrada nekih drugih odeljenja i najavio otvaranje odeljenja za kožne bolesti i fizijatrije, radiće se rekonstrukcija kuhinje kao i izgradnja kompleksa garaža.

Početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar zakazan je za sutra u 15 časova u krugu Opšte bolnice Novi Pazar. Svečanosti će prisustvovati predsednik Republike Aleksandar Vučić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO