Mahmutović i Spirić osudili napad na studente iz Novog Pazara

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović osudili su napad na dvojicu studenata bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara u Kosovskoj Mitrovici pre par dana.

Spirić je izrazio žaljenje zbog incidenta kada su, pre dva dana, dvojica studenta bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara povređena pošto su na njih nasrnule nepoznate osobe. “Smatramo da je ovakav incident izlovan i da srpski narod ima dobru saradnju i odnose kako sa Novim Pazarom, tako i sa građanima iz ovog grada”, rekao je Spirić i dodao da nije reč o incident zasnovanom na nacionalnoj osnovi, već o pojedinačnom incidentu.

Studenti iz Novog Pazara su dobrodošli u Kosovsku Mitrovicu i oni već godinama dele sve probleme ali i lepe stvari sa kojima se suočava Kosovska Mitrovica kao grad i njeni građani, kazao je Spirić.

Mahmutović je kazao da je za njega najvažnije da studenti koji dolaze iz Novog Pazara i njihovi roditelji budu uvereni da su deca ovde bezbedna i da se ovakvi incidenti neće ponavljati. “Osuđujemo svaku vrstu ovakvog incidenta i očekujemo da će veoma brzo vinovnici biti otkriveni i kažnjeni a ono što je za nas bitno jeste da su deca koja ovde studiraju bezbedna”, rekao je on.

Dobili smo danas uveravanja da ne postoji nikakva bezbednosna opasnost za sve studente koji ovde su na studijama. Uveravanja koja smo dobili od gospodina Spirića daju nam za pravo da možemo da kažemo da će studiranje studenata iz Novog Pazara u Mitrovici biti bez bezbednosnih rizika i uspešno, rekao je Mahmutović.

Dvojica predsednika su najavili da će nastaviti sastanke i saradnju a Mahmutović je rekao da je dobro što je došao u Mitrovicu kako se ne bi dogodilo da ovakvi se incidenti zloupotrebljavaju i na drugi način tumače.

Dvojicu studenata iz Novog Pazara pre nekoliko dana napale su nepoznate osobe u centru Kosovske Mitrovice.

Kosovska policija je otvorila tim povodom istragu i traga za vinovnicima incidenta.

radio kontakt plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO