Mahmutović – Bozaj “Vreme je sa kulturne da se pređe na ekonomsku saradnju”

Novi Pazar – Vreme je da se sa kulturne saradnje predje na ekonomsku – rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović  nakon sastanka sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajem sa kojim je razgovrao i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru.
On je najavio i dolazak privredne delegacije Turske i ministra ekonomije ove zemlje krajem oktobra u Beograd gde će se sastati sa potpredsednikom Vlade Rasimom Ljajićem i privrednicima iz Srbije ali i iz Novog Pazara.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj zahvalio se gradonačelniku Novog Pazara na sjajno organizovanom kolektivnom sunetu . Takodje on je istakao i da se nada da će Turska u narednom periodu više ulagati u Novi Pazar.

Na pitanje novinara šta je sa izgradnjom dela auto puta preko Novog Pazara i Pešteri za čiju izgradnju je pomoć obećao tadašnji premijer Turske Redžep Tajip Erdoan, Bozaj je rekao da on tada nije bio u Srbiji ali da je upoznat sa situacijom i da je projekat trenutno u ministarstvu  građevinarstva, saobraćaja i infrastructure gde se analizira.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO