Mahmut Čavik direktor agencije TIKA – Nastavićemo da ulažemo u Sandžak

Novi Pazar – Direktor Turske razvojne agencije TIKA boravio je danas u Novom Pazaru i obišao sve projekte koje finansira ova organizacija. On je na sastanku sa gradonačelnikom Mahmutovićem rekao da će se pomoć TIKE nastaviti.

Direktor Tike za Balkan Majmut Čavik rekao je da odnos između dve zemlje nije samo bratski i prijateljski već on mora i ekonomski da se potpomogne.
“Samim tim ovom vrstom projekata mi u tom smislu pomažemo odnos između Srbije i Turske. Takođe kao organizacija dajemo značaja na obrazovanju, zdravstvu i i kulturi. A prošle godine smo donirali  3.5 milijardi dolara”.
Direktor tike je takođe obišao i predškolsku ustanovu mladost gde su oni uložili značajna sredstva u renoviranju ovog objekta.

Gradonačelnik je izjavio da se danas razgovaralo o daljoj saradnji između Turske Agencije za razvoj Tika i grada Novog Pazara i dodao da očekuje da se njihovi projekti prošire i na infratrukturne projekte kao što je završetak filterskog postrojenja gde je do sada luksemburg izveo prvi deo radova. On je  najavio  da će gradska uprava konkurisati sa tim projektom.
“Dobili smo uveravanja da će se ralizovati projekat adaptacije bolnice u Novom Pazaru gde će se ginekološko odeljenje sa porodilištem i hiruška zgrada renovirati kroz taj projekat. Danas će obići nefrologiju i pogledati gde i kako je do sada njihova pomoć distribuirana”. 

On je dodao da je dobio uveravanja da saradnja između TIke u Novog Pazara može da ima još veći nivo i zahvalio se predstavnicima TIKE na svim dosadašnjim projektima u Sandžaku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO