LŠ: Siti siguran, Atletiko dobio triler!

653
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: Manchester City players celebrate as Yaya Toure of scores the winning penalty to win the shoot out during the Capital One Cup Final match between Liverpool and Manchester City at Wembley Stadium on February 28, 2016 in London, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu na svom terenu odigrali bez golova sa Dinamom iz Kijeva.

Ekipa Manuela Pelegrinija dalje je prošla zbog pobede u prvom meču u Kijevu rezultatom 3:1.

Revanš meč doneo je nekoliko pehova za dmaći sastav, pošto su se u prvom poluvremenu povredili Vensan Kompani i Nikolas Otamendi.

Gosti iz Ukrajine dobro su odigrali meč, ali je ipak Siti u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, a najbolje prilike propustili su Navas i Aguero na jednoj, odnosno Jakovenko i Bujalski na drugoj strani.

Plasman u četvrtfinale obezbedili su već Volfsburg, Real Madrid, Pari Sen Žermen i Benfika dok se u duelu Atletiko Madrid – PSV igrani produžeci, a kasnije i penali. Usledio je kako to obično biva rat nerava. Čekala se pomoć fortune. Ona je ovoga puta bila na strani Atletika. Gol odluke sa penala postigao je Huan Fran. Madriđani su posle penala slavili sa 8:7. Idila za ljubitelje fudbala, drama za momke na terenu, ali…

U preostalim duelima sastaju se Barselona – Arsenal (2:0) i Bajern – Juventus (2:2).

izvor: N1