Naslovna Sandžak Novi Pazar Lončar ispunio obećanje – Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Lončar ispunio obećanje – Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Novi Pazar – Beograd – Dom zdravlja Novi Pazar dobio je novo sanitetesko vozilo za hitnu medicinsku pomoć. Ključeve od savremenog vozila direktoru ove zdravstvene ustanove Ervinu Ćoroviću uručio je u Beogradu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

Osim novopazarskom Domu zdravlja sanitetska vozila su uručena za još 29 domova zdravlja.

“Ovo je važan dan da domaće zdravstvo jer smog a dugo čekali. Ova vozila su najsavremenija I puna su odlične opreme koja će koristiti našim lekarima za što bolje zbrinjavanje pacijenata” – rekao je Lončar I dodao da će biti oformljena komisija koja će kontrolisati korišćenje vozila I ukoliko se ona ne budu čuvala biće oduzeta.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović zahvalio se na donaciji I istakao da će ovo sanitetsko vozilo dobro doći Hitnoj pomoći. Narodni poslanik SDP-a Muamer Bačevac naglasio je da je današnji dan samo pokazatelj dobre saradnje sa ministarstvom zdravlja I da se u narednom period očekuje još mnogo toga novog kada je zdravstvo u Novom Pazaru u pitanju.

“Dobićemo Zavod za javno zdravlje, novu angio salu, nove kadrove. Dobili smo i novo sanitetsko vozilo. Sve ovo će poboljšati primarnu I sekundarnu zdravstvenu zaštitu u Novom Pazaru” – rekao je Bačevac.

Od 30 sanitetskih vozila koja su danas uručena, 20 je otišlo domovima zdravlja u Srbiji, dok je 10 dodeljeno beogradskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Exit mobile version