Naslovna Featured Istaknuto LJUBAV ZA MAJKE SREBRENICE

LJUBAV ZA MAJKE SREBRENICE

Delegacije grada Novog Pazara i Sandžačke demokratske partije (SDP), tokom boravka u Srebrenici, posjetile su i lokaciju na kojoj je u toku realizacija projekta “Ljubav za majke Srebrenice”. Riječ je o projektu izgradnje kuća za majke koje su, tokom agresije na BiH i genocida u Srebrenici, ostale same i napuštene od svih, u udaljenim i ruralnim dijelovima Srebrenice. Realizaciju projekta podržao je i Grad Novi Pazar finansirajući izgradnju jedne od kuća.

„Grad Novi Pazar sa 40.860 eura,  finansira izgradnju jednog objekta u sklopu doma. Majke Srebrenice će na jednom mjestu imati svu potrebnu njegu i pažnju – 24 sata. Drago nam je da možemo učestvovati u realizaciji jedne dobre ideje, jer je to naš amanet“, izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Inače, riječ je o projektu milionske vrijednosti. U konačnici će se satojati od 8 objekata i 9 bungalova. Smještajni kapacitet predviđen je za 84 korisnika. Pored budućeg Centra za stare, otvorena je i savremena ambulanta, koja će korisnicima pružati besplatne zdravstvene usluge. Plan je da radovi budu završeni naredne godine.
L. L. G.

Podeli

Exit mobile version