Naslovna Featured Istaknuto Ljajić:”Poklanjam mu svaku svoju firmu”

Ljajić:”Poklanjam mu svaku svoju firmu”

Lider radikala ponovo u parlamentu prozvao ministra trgovine. Predsednik SRS tvrdi da član Vlade zida po Sočiju

“VIŠE ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je sve istina. Vlasnik sam te firme taman koliko i on. Ni manje ni više od toga. Evo, poklanjam mu svoj deo, i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodno vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem.”Ovako na optužbe predsednika SRS Vojislava Šešelja – da je član Vlade povezan sa kriminalnim radnjama i vlasnik preduzeća koje zida stanove u Sočiju – odgovorio ministar Rasim Ljajić.
Prvi čovek SRS, na sednici parlamenta u utorak, rekao je da je Ljajić vlasnik preduzeća “Ikan kompani”, podizvođača firme “Alk kompani”, i da finansira izgradnju 14 zgrada od po sto stanova u ruskom gradu.
– Ne bih imao ništa protiv toga da Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova. Međutim, to je nespojivo sa funkcijom potpredsednika Vlade – rekao je Šešelj, i dodao da Ljajić kontroliše navijačke grupe u Novom Pazaru koje na utakmicama skandiraju da im je “prva i poslednja želja da zakolju vojvodu Šešelja”.

Poslanik SDPS Milorad Mijatović odgovorio je da su navodi netačni i tražio da se lideru SRS oduzme mandat “jer je ratni zločinac”:
– Ljajić je častan čovek, koji nema ni prekršajnu prijavu za saobraćaj.

Inače, Skupština je u utorak, intoniranjem himne “Bože pravde” i uz gardiste Vojske, počela redovno prolećne zasedanje. Deo opozicije, poslanici iz bloka Saveza za Srbiju, nastavili su bojkot parlamenta. Oni nisu došli ni na sednicu skupštinskog kolegijuma koju je zakazala predsednica Maja Gojković.

– Čuli smo da je na sastanku rečeno da je vladajuća većina spremna da dozvoli debatu, odnosno obrazlaganje amandmana, ali ne pristajemo na mrvice demokratije – rekla je Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke.

Predstavnici dela opozicije su istakli da se ne vraćaju u salu dok je Gojkovićeva na čelu Skupštine.Na dnevnom redu parlamenta je više zakona, među kojima su i predlozi o centralnom registru stanovništva, turizmu, ugostiteljstvu, bezbednosti hrane…

PORUKA NA MAJICAMA

POSLANICI radikala došli su u utorak na sednicu isto obučeni. Nosili su majice kratkih rukava plave boje. Na njima je pisalo “Kosovo je zauvek Srbija”. Parlamentarac Miladin Ševarlić ušao je u salu odeven u srpsku narodnu nošnju.

Exit mobile version