Ljajićev preokret u Bergamu!

Roma je daleko od forme koju priželjkuje strateg Rimljana Rudi Garsija, ali je ove večeri osvojila velika tri boda na stadionu Atleti Azuri u Bergamu i bar na kratko se izjednačila sa vodećim Juventusom na prvoj poziciji Serije A – 1:2 (1:2).  Atalanta se od samog starta hrabro suprostavila favorizovanim gostima, što joj se isplatilo već u prvom napadu.

Rajmondi je kao od šale prošao pored nesmotrenog Ešlija Kola, Maksi Moralez je lukavo izbegao De Rosija, a onda udarcem iz prve poslao loptu pod prečku gola Morgana de Sanktisa.  Roma je samo sreći mogla da zahvali što u prvih 20 minuta nije primila bar još jedan pogodak, a onda je sve u korenu promenila majstorija Adema Ljajića.

Ljajić je odlično izbacio nekoliko igrača na levoj strani, krenuo u sredinu, a onda hiruški preciznim udarcem pogodio donji levi ugao gola nemoćnog Marka Sportijela.  Roma je svoju novu priliku dočekala u 42. minutu. Najngolan je odlično povukao kontranapad svog tima, usledio je pas ka Ljajiću, a onda i pravovremena povratna na levicu belgijskog reprezentativca, za potpuni preokret italijanskog vicešampiona

Vučica se opekla u prvom poluvremenu, posebno na startu meča, pa je pred početak nastavka Rudi Garsija očigledno naredio daleko oprezniju igru. Izgledalo je kao da će gosti lagano uspeti da sačuvaju svoj gol i bez problema overe tri nova boda, ali su u 70. minutu umalo doživeli veliki šok. Kapiten u odsustvu suspendovanog Frančeska Totija, Danijele de Rosi, nonšalantno je pokušao da prevari Moraleza na ivici kaznenog prostora, što je prepredeni Argentinac umalo kaznio, oduzeo loptu asu Rimljana, ali je usledio udarac pored gola Morgana de Sanktisa.

Gostima je ova pobeda dosta značila na psihološkom planu, pošto ih za samo tri dana čeka verovatno presudno gostovanje u Ligi šampiona protiv moskovskog CSKA. Atalanta je ponovo pokazala da može da se nosi sa najkvalitetnijim ekipama Serije A, ali ovoga puta nije došla do ni do boda koji bi s obzirom na sve prikazano bio apsolutno zaslužen. S

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO