Ljajić zadovoljan infrastrukturnim radovima u Novom Pazaru (video)

Novi Pazar – Potpredsjednik Vlade Srbije, ministar Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima najprije su obišli upravo asfaltiranu Ulicu Stanice Spasojević.

Mještani ovog dijela grada sada su dočekali i safalt, a prije toga rješen im je i problem sa poplavama koje su i njih pogađale usled velikih padavina kada je voda plavila i domove u Ulici 1. Maj. Mještani su izrazili zahvalnost i pohvalili što su radovi završeni, ističući da nije sve ostalo na priči da će se i ova ulica asfaltirati.

Poslednjih dana aktivno se radilo i na asfaltiranju u naselju Varevo gdje je završeno asfaltiranje prilaza dzamiji. Sada se radi na nastavku pripremnih radova za asfaltiranje u ovom dijelu naselja. Radovi obuhvataju veliku dužinu. Ni žitelji Vareva nisu krili oduševjenje zbog asfalta, kažu da je teško živjeti u uslovima koji su tu do tada bili.Dodaju da su ovim radovima stvoreni uslovi da i oni normalno žive.

Planiranom dinamikom radovi se izvode i u Biserovačkoj ulici u dužini od 900 metara. Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović zadovoljni su kako teku radovi na lokacijama koje su danas obišli. Ovo su po riječima mještana do sada najveći i najznačajniji ifrastrukturni radovi u ovoj ulici.

Svi radovi koji su u toku ili koji se privode kraju rade se zahvaljujući dobroj saradnji grada Novog Pazara i Vlade Republike Srbije. Za radove su iz budžeta izdvojena velika sredstva. Kako ističu nadležni angažovana su sva preduzeća, ljudstvo i mehanizacija kako bi radovi bili završeni u predviđenom roku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO