Naslovna Sandžak Novi Pazar Ljajić: Ugljaninova izjava najveća besmislica

Ljajić: Ugljaninova izjava najveća besmislica

Beograd – Novi Pazar – Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić ocenio je danas da je izjava predsednika Bošsnjačkog nacionalnog veća da je Srbija “šovinistička tvorevina” najveći apsurd i besmislica koju je taj političar izgovorio u poslednjih 25 godina. “Šest godina dok je Ugljanin bio u Vladi Srbije, mi smo bili demokratska zemlja, a otkad nije u vladi, ođednom smo šovinistička država”, rekao je Ljajić novinarima na sajmu turizma u Beogradu.
Ugljanin je juče tokom protestne šetnje i skupa pod sloganom “Za pravnu sigurnost, jednakost pred zakonom i za evropsku budućnost”, koju je BNV organizovala u Novom Pazaru zbog, kako tvrde, diskriminacije Bošnjaka u Srbiji, izjavio: “Želimo da od od ove šovinističke tvorevine koju zovu Srbija napravimo jednu demokratsku, modernu evropsku državu”.

Ljajić je ocenio da takve optužbe može da izgovori onaj koji je šovinista ili licemer ili jedno i drugo.

Potpredsednik vlade je ukazao da je u isto vreme dok se održavao miting u Novom Pazaru, u vladi jer bio u toku sastanak gde je zamenik Ugljaninove stranke i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević tražio sredstva za izgradnju puteva u toj opštini.

“Kad su pare u pitanju, onda vam ne smeta što je država šovinistička, a kad su glasovi u pitanju, koristite najteže optužbe u cilju prikupljanja najjeftinijih političkih poena”, rekao je Ljajić.

On je zaključio da je to ružan, žalostan i štetan kraj, kakav je bio i početak političke karijere Sulejmana Ugljanina.

Ljajić je naglasio da je devedesetih godina Ugljanin uživao 99 odsto podrške građana u Sandžaku, a danas, prema istražzivanjima, ima manje od 11 odsto.

Zato će sledeći izbori biti njegov definitivan politički kraj, ocenio je Ljajić.

On je rekao da je jučerašnjem skupu u Novom Pazaru prisustvovalo manje od 500 ljudi, “koji su prisustvovali sahrani jedne političke stranke”.

Exit mobile version