Ljajić u Sjenici: Nastavićemo razvoj Sjenice i Pešteri!

Dženan Hasanović član Foruma mladih SDP Sead Tahirović potpredsjednik OO SDP Sjenica Belma Talović Forum žena SDP Sjenica Forum mladih SDP Amra Graca Nosilac liste “Za evropsku Sjenicu” Muriz Turković Član predsjedništva SNS Zoran Babić Rasim Ljajić

“Evidentno je da su energija i snaga Sandžačke demokratske partije nezaustavljivi. Da je pobjeda još izvjesnija siguran sam nakon završnih konvencija u Tutinu i Sjenici. Slika Sjenice i Pešteri bila bi drugačija da vlast u ovoj opštini nisu preoteli oni koji su nas spriječili u razvoju i realizaciji infrastrukturnih projekata”, rekao je lider SDP Rasim Ljajić na završnoj konvenciji liste “Za evropsku Sjenicu”.

Članovi Foruma mladih koje je njihov lider Rasim Ljajić posebno pohvalio su u prepunoj velikoj sali restorana “Vesna”, koja je pak bila premala da primi sve koji podržavaju politiku SDP-a, prisutne upoznali sa problemima mladih, ali i neiskorišćenim potencijalima te opštine.

Potpredsjednik OO SDP Sjenica, Sead Tahirović rekao je da se aktuelna vlast bavi sobom, a da partija kojoj pripada nudi sposobne, odgovorne i kadrove koji će se baviti svim građanima i njihovim interesima.

U ime žena Sjenice, i problema sa kojima se susreću govorila je članica Foruma žena SDP Belma Talović. Ona je izmeđuostalog kazala da je i politika te partije postavljanje žena na odgovorna mjesta, te rješavanje problema u kolalnim zajednicama sa kojima se one susreću.

Razvoj Sjenice zaustavljen je na brutalan način prije dvije i po godine kada je SDP izbačena iz vlasti, rekao je nosilac liste “Za evropsku Sjenicu” Muriz Turković, uvjeren da će se tamo gdje se stalo nastaviti uz pomoć Vlade, i prijateljskim odnosima koje sa uglednim državnicima ima njihov lidera Rasim Ljajić.

Gost na završnoj konvenciji SDP-a bio je član predsjedništva SNS Zoran Babić, on je uvjeren da će iz Sjenice za Vučića i Ljajića stići velika podrška. A samim tim i podrška politici pomirenja, razvoja poljoprivrede i puta Srbije u EU.

Razvoj Sjenici zaustvaljen je prema Ljajićevim riječima onog trenutka kada su vlast mimo zakonskih okvira preuzeli oni koji su bili željni ostvarivanja ličnih, rođačkih i partijskih intreresa i ciljeva. Ono što je nekada započeto u Sjenici mora se nastaviti kada SDP pobjedi, odnosno kada građani u toj opštini kažu ne skandaloznoj vlasti koju su obilježile brojne afere, rekao je Ljajić.

Pozivajući prisutne da na predstojećim izborima na oba glasačka listića zaokruže broj jedan, Ljajić je rekao da će ta sandžačka opština sigurno imati predstavnika u izvršnoj vlasti u Republici, te da će se za Sjenicu i Pešter uraditi više nego što iko očekuje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO