Naslovna Vijesti Ljajić: U pripremi sporazumi o saradnji sa Palestinom

Ljajić: U pripremi sporazumi o saradnji sa Palestinom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas s ministrom ekonomije Palestine Džavadom Nadžijem, koji predvodi prvu palestinsku ekonomsku delegaciju u poseti Beogradu

rasim-
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ministri Nadži i Ljajić saglasili su se da tokom posete palestinske delegacije Srbiji počnu pregovori radnih grupa o zaključivanju bilateralnih sporazuma o ekonomskoj saradnji i uzajamnoj zaštiti investicija.

Uz postojeći sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, to će, kako je ocenjeno, činiti odličan pravni okvir za intenziviranje privredne saradnje.

Zaključivanjem sporazuma o ekonomskoj saradnji Srbije i Palestine biće omogućeno i formiranje mešovitog međuvladinog komiteta za privredu i trgovinu, što će doprineti čvršćoj povezanosti ekonomija dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Kao oblasti s najvećom perspektivom za saradnju, na sastanku su, kako se dodaje, izdvojeni poljoprivreda, prehrambena industrija, informaciono-komunikaciona tehnologija i proizvodnja nameštaja.

Ministar Nadži pozvao je poslovne ljude iz Srbije da učestvuju u procesu obnove Palestine koja, kako je dodao, sa zadovoljstvom prihvata ulogu promotera srpske privrede na Bliskom istoku, budući da ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa svim zemljama arapskog sveta.

Exit mobile version