Ljajić tvorio “Avantura park” na Kopaoniku

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je zabavni “Avantura park” na Kopaoniku i istakao da će taj park dodatno obogatiti turističku ponudu naše planine, učiniti je raznovrsnijom i ostvariti osnovni cilj – da Kopaonik bude celogodišnja turistička destinacija.

Upravo ta investicija, kaže ministar Ljajić, jeste korak u tom pravcu, s obzirom na to, kako je ocenio, da je Srbija imala odličnu zimsku skijašku sezonu, sa prihodima koji su za 24 odsto veći od minule skijaške godine, za koju se smatralo da je rekordna.

Otvoren Avantura park na Kopaoniku

Sigurno da će i ovaj “Avantura park” dodatno obogatiti turističku ponudu Kopaonika, ostvariti taj osnovni cilj – da Kopaonik zaista bude celogodišnja turistička destinacija. I drugi cilj jeste da privučemo što veći broj stranih turista i gostiju na Kopaonik”, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, u prvih šest meseci ima 20 odsto stranih gostiju, a čak 21 odsto rast stranih gostiju u odnosu na minuli period, odnosno, kako je naveo, oko 15.000 stranih turista, koji su posetili tu planinu.

“Prema tome, ova će turistička godina, bez ikakve sumnje, biti najbolja do sada, imamo rast deviznog priliva od čak 13 odsto, u odnosu na minulu godinu, za koju smo svi tvrdili da je neverovatna i rekordna. Bližimo se zacrtanom cilju od 1,2 milijarde evra čistog deviznog priliva od stranih turista”, rekao je Ljajić.

Takođe, on očekuje da će se započeti radovi na izgradnji višeetažne garaže sa heliodromom i naveo je da vrednost tog projekta iznosi 385 miliona dinara, te da je njegovo Ministarstvo za taj projekat izdvojilo 100 miliona dinara, a da ostala sredstva traba da obezbede Skijališta Srbije.

“Verujem da ćemo rešiti administartivne probleme koji postoje, vezano za lokaciju te garaže, imajući u vidu da je to vlasništvo Vojske Srbije i vode se razgovori na koji način da se uđe u neku vrstu partnerskog odnosa. Problem parkiranja na Kopaoniku je hroničan problem, posebno u toku zimske turističke sezone i izgradnjom te garaže, problem će se delimično rešiti”, smatra ministar.

Uz to, Ljajić očekuje da će se do kraja ove letnje sezone završiti i dodatni sadržaji – veštačka stena za planinare i da će biti izgrađena teretana na otvorenom, a da će i, do početka zimske sezone, biti osvetljena još jedna skijaška staza na Grebenu.

“Prema tome, Kopaonik će novu sezonu dočekati mnogo spremniji nego što je to bio slučaj, a sa ovim velikim infrastrukturnim projektom, nadam se da će biti još više privatnih investicija”, rekao je Ljajić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO