Ljajić: Što pre rekonstruisati vladu

Rasim-Ljajic--foto-TANJUG-fr

 

Rekonstrukciju Vlade Srbije bi trebalo što pre okončati, izjavio je potpredsednik vlade i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i tlekomunikacije Rasim Ljajić.
On je istakao da je legitimno pravo stranaka u vladajućoj koaliciji da iniciracju promene u vladi.

”Manje više, to čini većina vlada, posebno u ovim kriznim vremenima, i u zemljama Evropske unije. Ono što ne bi bilo dobro i što je možda najgori scenarijo jeste da se sada, kada je tema pokrenuta, ona prolongira u nedogled kao što smo imali slučaj prilikom rekonstrukcije prošle vlade”, rekao je Ljajić agenciji Anadolija.

Po njegovim rečima, duže se pričalo o rekonstrukciji nego što je trajala ta rekonstruisana vlada.

Ljajić, koji je lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) navodi da u vezi s rekonstrukcijom Vlade Srbije još nije imao priliku da razgovara sa predstavnicima vodećih stranaka vladajuće koalicije, ali kaže da ”očekuje poziv za razgovore oko toga”.

”Mislim da je naša pozicija kao stranke tu neupitna. Naravno, mi samo želimo da se ispoštuje naša realna politička snaga, broj poslanika u Skupštini. Ima tu još stvari o kojima treba da razgovaramo, što nije ispoštovano iz prethodnog dogovora. Mislim da to možemo da rešimo kroz ove razgovore sa koalicionim partnerima”, rekao je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO