Naslovna Featured Istaknuto LJAJIĆ: Stigla još jedna turska avio-kompanija! Letovi iz Beograda za Istanbul

LJAJIĆ: Stigla još jedna turska avio-kompanija! Letovi iz Beograda za Istanbul

Prvi avion turske avio-kompanije Atlas Global na liniji Istanbul-Beograd sletio je jučer oko 18.00 na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, a tradicionalno je pozdravljen vodenim topovima.
Prvi avion na toj liniji koja će ubuduće funkcionisati svakodnevno, dočekali su ambasador Turske Tanju Bilgic i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.
Oni su presekli bijelu traku sa imenom kompanije i gradova (Beograd-Istanbul).
Ministar Ljajić i ambasador Bilgic su ocjenili da je dolazak još jedne turske avio-kompanije u Srbiju i otvaranje novih letova na liniji Beograd-Istanbul pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa dvije zemlje.
Ambasador Biglic rekao je da Turska i Srbija imaju vrlo dobre političke odnose, kao i da su ekonomski odnosi bolji nego ranije, jer se svakog dana javljaju turski investitori koji žele da ulažu u Srbiju.
On je rekao da se očekuje povećanje broja turskih turista u Srbiji u ovoj godini, i da je postoji želja za otvaranjem avio linije Istanbul-Niš.
Ljajić je poželeo puno poslovnog uspeha Atlas Globalu, ali i dobru saradnju sa Er Srbijom, sa kojom turska kompanija ima komercijalni ugovor.
“Nadam se da će ovo upotpuniti ono što duže vrijeme radimo, a to je unaprijeđenje ukupnih odnosa između Srbije i Turske. Ovo je pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa između dvije zemlje i odličan razvoj turističkog prometa”, rekao je Ljajić i dodao da će nova linija biti od koristiti građanima i firmama obje zemlje.
Ljajić je kazao da su ekonomski odnosi Srbije i Turske u usponu i da su od početka ove godine u Srbiju došle 23 turske kompanije, da je prošle godine registrovano 136, kao i da je to više nego u prethodnih pet godina zajedno.
“Sve to govori o velikom ekonomskom interesu, jačanju spoljnotrgovinske razmjene i velikim mogućnostima koje stoje pred nama u narednom periodu”, rekao je ministar.
On je dodao da je u Srbiji u porastu broj turista iz Turske, da ih je prošle godine bilo oko 83.000 i da su ostvarili 140.000 noćenja.
“Nadam se da će se taj trend nastaviti i da će se broj turista i turskih ulaganja u srpsku privredu znatno uvećati”, rekao je Ljajić.

Exit mobile version