Ljajić: Sportski turizam će biti u fokusu

1
469

U narednom periodu u fokusu vlade će biti sportski turizam i u nekoliko centara u Srbiji stvoriće se uslovi za adekvatne pripreme sportista, najavio je ministar turizma Rasim Ljajić.
U cilju unapređenja sportskog turizma ove godine izgrađena su četiri košarkaška terena u Velikom Gradištu, vredna 15 miliona dinara, a gradi se i sportska hala u koju će biti uloženo do 55 miliona dinara, rekao je Ljajić.

U Novom Pazaru biće izgrađen atletski kamp za pripreme sportista, jedinstven u regionu, dok će Vrnjačka banja biti centar vaterpolo sporta po završetku bazena.

Na Zlatiboru, vlada će finansirati izgradnju još dva fudbalska terena vrednosti 20 miliona dinara, rekao je ministar Ljajić koji je na ovoj planini prisustvovao otvaranju bazena u dečjem odmaralištu Golija.

Ministarstvo turizma finansiralo je izgradnju bazena i proširenje smeštajnih kapaciteta sa 26 ležajeva sa 13 miliona dinara. Grad Užice je obezbedio 4,6 miliona dinara, a ustanova Dečje odmaralište Zlatibor 10,1 milion dinara sopstvenih sredstava.

“Ministarstvo će nastaviti sa projektima izgradnje turističke infrastrukture. Dečje odmaralište Golija planira i izgradnju sportske hale i sigurni smo da ćemo i taj projekat finansijski podržati”, rekao je Ljajić.

Ministar Ljaić je danas položio i kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru.

“Zlatibor je lider u planinskom turizmu, koji poseti trećina gostiju koja boravi na srpskim planinama. Završetkom Omladinskog kulturnog centra poboljšaće se ukupan turistički promet i povećati broj gostiju koji ovde dolaze. Činimo sve da Zlatibor i u infrastrukturnom smislu bude jedan od vodećih centara u regionu”, rekao je Ljajić.

Omladinski kulturni centar na Zlatiboru imaće oko 2.000 kvadratnih metara prostora. U okviru centra nalaziće se bioskopska sala, sala za pozorišne predstave, galerija i biblioteka, a jedan deo centra biće namenjen i za aktivnosti osoba sa invaliditetom.

Vrednost objekta je 130 miliona dinara, od čega ministarstvo turizma učestvuje sa 40 miliona dinara. Rok za završetak radova je 1. septembar 2017. godine.

izvor: Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Rasime nikako nisi u pravu. Zdravstveni turizam, bogatsvo prirode Uvca, Zlatar, uredjene pešačke staze, i gostoljubivi domaćini (kojih je zaista mnogo: na Zlataru blizu Prijepolja veoma dočekljivi ugostitelji, hotel Panorama, masa hotela i hostela) su bogatstvo koje retko koji kraj u exYu imaju. Potrebne su ski liftovi,uspinjače-gondole koje rade u letnjem periodu su neophodni i primarni objekti kako bi obogatili stanovnistvo kroz zaposljavanje.
    Rasime vrstan si političar ali su ti potrebni kvalitetni savetnici. Podi do Slovenije, obiđi Bled,Vintgar,Bohinj, Bovec,Logarsku dolinu.. Nije nikakvo ulaganje za ovo putovanje i sagledat ćeš nedostatke Sandzaka.

Comments are closed.