Ljajić: Sporazum o turističkoj saradnji sa UAE

Na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu biće potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Abu Dabijem, koji će podrazumevati razmenu stručnjaka, međusobne posete i zajedničke turističke ponude, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je, na prijemu koji je Ambasada UAE u Beogradu priredila povodom učešća te zemlje kao partnera na 37. po redu Međunarodnom sajmu turizma u Srbiji, rekao novinarima da je sada više nego izvesno da ćemo imati rekordan broj izlagača – više od 1.100, prenosi Tanjug.

“Na sajmu ćemo potpisati sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Abu Dabijem koji podrazumeva razmenu stručnjaka, eksperata, međusobne posete, kreiranje nečega što bi moglo da bude zajednička turistička ponuda, imajući u vidu činjenicu da imamo zajedničku aviokompaniju koja je u velikoj meri doprinela rastu broja turista iz UAE”, precizirao je Ljajić.

On je podsetio da sada na relaciji Beograd-Abu Dabi postoji 18 letova nedeljno i da su ukinute vize za građane UAE.

“Sve je to učinilo da u značajno većem procentu imamo goste i turiste iz ove zemlje”, istakao je ministar Ljajić.

On je rekao da će na Sajmu učestvovati izlagači iz još 49 zemalja i da se očekuje ogromno prisustvo i interesovanje.

“Srbija se na ovaj način pozicionira na turističkoj mapi i Evrope i sveta, a osim toga mi turizam pozicioniramo kao značajnu privrednu granu u Srbiji, čini mi se prvi put, s obzirom na potencijale koje smo i do sada imali, a koji, nažalost, nisu bili iskorišceni”, zaključio je Ljajić.

Sajam turizma biće održan od 19. do 22. februara na Beogradskom sajmu.

Sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO