Naslovna Featured Istaknuto Ljajić : Solidarnost jača strana od odgovornosti

Ljajić : Solidarnost jača strana od odgovornosti

Umesto čuvenih novopazarskih farmerki u mnogim pogonima sada se šiju maske, koje su, kažu stručnjaci, najvažnije u borbi sa virusom Korona, koji je zabrinuo svet.
Društveno odgovorne privrednike među kojima su i kompanije“ Denis star“ i „Stig“ obišao je danas i potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, sa predstavnicima lokalne samouprave i novopazarskog zdravstva.
Ljajić je podsetio da u ovoj krizi polažemo dva test – test odgovornosti i test solidarnosti.
„Ne znam da li ćemo položiti test odgovornosti, ali više je nego evidentno da ćemo položiti test solidarnosti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kada govorim o odgovornosti mislim da se u Novom Pazaru malo poštuju poreporuke. Kriza je ozbiljna u čitavom Svetu i ne mogu da razumem da neko ne vodi računa o sebi i svojoj porodici, ali i svom okruženju“, kazao je Ljajić podsećajući da su sve preporuke važne za zdravlje i bezbednost svakog pojedinca.
U Novom Pazaru se preko 30 privrednika samoorganizovalo. Maske će podeliti nadležnim institucijama, najpre zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane.
„Ovo je jedna logična stvar, koja je deo naše kulture i tradicije. Novi Pazar se odmah angažovao. Molibilisale su se kolege, i mi smo pre vanrednog stanja počeli da se orgnizujemo“, objasnio je privrednik Tigrin Kačar.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se zahvalio svim trgovinama, pekarama, privrednicima i ostalima koji pomažu na različite načine u ovom teškom trenutku, kao i njegovim i prijateljima Novog Pazara iz Kine koji su obezbedili maske.
„Ovo što rade privrednici je jedan pravi gest. Drago mi je da imamo solidarnost u različtim oblastima“, kazao je gradonačelnik.

Biševac je pozvao sve građane Novog Pazara da poštuju propisane mere, ističući da je to u ovom trenutku najvažnije.

Exit mobile version