Naslovna Featured Istaknuto Ljajić: Snimak napravili Zukorlićevi ljudi, razotkriven je!

Ljajić: Snimak napravili Zukorlićevi ljudi, razotkriven je!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić odbacio je optužbe koje je na njegov račun izneo Muamer Zukorlić i naveo da je zapravo on žrtva snimaka na koje se Zukorlić poziva.

– Zukorlić ima minornu političku podršku, nalazi se na političkoj margini, a snimak, kojim nas optužuje za nezakonito prisluškivanje, napravili su njegovi ljudi kako bi me blatili – izjavio je Ljajić za Tanjug.
Zukorlić je ranije danas u Skupšštini rekao novinarima da Ljajić koristi poziciju ministra kako bi “prisluškivao građane, a zatim te snimke koristio za političke obračune”.
Ljajić je odbacio te navode kao besmislice i rekao da je sporni snimak navodno prisluškivanih razgovora narodnog poslanika Jahje Ferhatovića sa pripadnicima Vojnobezbednosne agencije nastao pre pet ili šest godina i to upravo u kancelarijama Zukorlića i Ferhatovića:
– „Taj snimak je nastao u kancelarijama gospodina Zukorlića i poslanika Ferhatovića. Oni su snimali razgovor sa ljudima iz kriminalnog miljea, sa ljudima sa društvene margine, koje su koristili, odnosno zloupotrebljavali, u svoje političke i medijske svrhe, s ciljem mog blaćenja – navodi Ljajić.
On je dodao da snimak razotkriva Zukorlićevu “fabriku laži” i da je sada objavljen na televiziji Novi Pazar jer je “sada dobijen od Zukorlićevih ljudi”, a kako bi bila “raskrinkana mašinerija kojom se Zukorlić koristio svih ovih godina”.
– “I da ga je bilo ko prisluškivao od nas, mene ili članova moje stranke, mi bismo to tada obelodanili – rekao je Ljajić i dodao da se nikada ne bi bavio prisluškivanjem i da su takve optužbe, kada je reč o tehničkoj mogućnosti da neko prisluškuje, “više nego apstraktne”.
Na Zukorlićeve tvrdnje da je “lokalna vlast u Novom Pazaru „na nameštenom konkursu” dodelila novac, navodno njegovoj, televiziji, Ljajić je rekao da je Zukorlić poslednji čovek na planeti koji može da govori o privatizaciji televizije Novi Pazar.
„On je taj koji treba da da odgovor zašto se u poslednjem momentu povukao iz trke za privatizaciju te televizije. Ceo Novi Pazar zna zašto je to uradio i koliko je novca za to dobio”, rekao je Ljajić.
– Zukorlić je ubedljivo najslabiji politički faktor u Sandžaku. On je tek treća politička snaga posle naše stranke, i posle Ugljaninove stranke. On je na političkoj margini kada je reč o političkom uticaju. On svoju političku snagu crpi uglavnom pozivajući se na podršku koju ima u Beogradu. Kada je reč o podršci u Sandžaku, ta podrška je minorna. To su pokazali i minuli izbori, a to će pokazati i svaki sledeći izbori koji se budu održavali -zaključio je Ljajić.

Exit mobile version