Ljajić: Skup podrške turskom narodu pretvoren u promociju SDA i Ugljanina

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je da je skup u Novom Pazaru, koji je zamišljen kao podrška turskom narodu zbog svega što se poslednjih meseci dešava u Turskoj, pretvoren u promociju SDA Sandžaka i Sulejmana Ugljanina.

Ljajić je za današnje Večernje novosti ocenio da su vijorenje turskih zastava i poruke koje su se čule na skupu 7. avgusta bacile senku na dogadjaj koji je, kako je rekao, bio drugačije zamišljen.

On je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) koja je zajedno sa strankama SDA Sandžaka i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Muamera Zukorlića podržala skup koji je organizovan u nedelju u Novom Pazaru.

“Skup je iniciralo udruženje studenata koji studiraju ili su nekada studirali u Turskoj i uslov za naše učešće bio je da to ne bude politička i stranačka manifestacija. U Novom Pazaru gotovo da nema porodice koja nema neke rodbinske veze sa nekim u Turskoj, mnogo ljudi živi od trgovine s Turskom, koja je značajno investirala u srpsku privredu. Smatrali smo da bi naše odsustvo sa skupa bilo, ako ništa drugo, iracionalno i nemoralno”, rekao je Ljajić na pitanje otkud SDPS u društvu Ugljanina i Zukorlića.

 

Skup pod nazivom “Podržimo Tursku i volju njenog naroda” organizovala je neformalna grupa gradjana Društvo prijatelja Turske, a podržale su ga tri najjače bošnjačke partije.

Okupljeni su preko video-bima direktno pratili veliki miting podrške Erdoganu u Istanbulu, kao i njegovo obraćanje, a na bini su se vijorile zastave Srbije, Turske i Sandžačkih Bošnjaka.

Na skupu je pročitana poruka ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja, kao i brojna pisma podrške, a prisutnima su se osim organizatora obratili i studenti iz tog grada koji studiraju u Turskoj.

Na kraju skupa je upućena dova (molitva) turskom narodu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO