Ljajić se sastao sa novoimenovanim ambasadorom Turske Hamijem Aksoyem

Predsednik SDPS-a i osnivač SDP- a Rasim Ljajić, sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Turske, Hamijem Aksoyem.

Podsetimo Aksoy je za ambasadora Turske u Srbiji imenovan decebra prošle godine, a ranije je obavljao dužnost portparola Ministarstva spoljnih poslova Turske.

U prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru boravio je krajem prošlog meseca kada je kazao da su odnosi dve države, njihovih predsednika i naroda na istorijskom maksimumu, te da će kroz različite projekte tako dobre odnose osetiti i narod Sandžaka.

”Za nas je važan razvoj ovog područja i prosperitet Bošnjaka koji žive ovde. Znamo da je najveći problem ovog regiona putna infrastruktura. Mnogi projekti realizuju se upravo kako bi se poboljšali uslovi u toj oblasti. Mislim na autoput Beograd – Sarajevo i na obnovu puta od Novog Pazara do Tutina. Realizacija tih projekata imaće važnu ulogu u razvoju Sandžaka, i mi ćemo nastaviti da podržavamo te razvojne projekte. Ja sam uveren da ćemo zajednički rešiti mnoge probleme, ja sam siguran da tu ne postoji ni jedan nerešiv problem. Problemi Bošnjaka ovog prostora su i naši problemi”, rekao je tom prilikom Aksoy.

Novoimenovani ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoy smatra da je pomoć Sandžaku kroz projekte garantovana i u budućnosti zbog dobrih odnosa dve zemlje i naroda Turske i ovog regiona.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO