Srijeda, 5 Oktobra, 2022
NaslovnaFeaturedIstaknutoLjajić: Rezultati izbora realni i očekivani

Ljajić: Rezultati izbora realni i očekivani

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da su izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne zajednice realni i očekivani, iako je svakako očekivao bolji rezultat nezavisne liste “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor”.

“I dalje smatramo da je to po sastavu ubedljivo najbolja i najkvalitetnija lista, koja je i tokom kampanje jedina govorila o onome što su nadležnosti nacionalnog saveta, dok su druge liste slale poruke o velikim nacionalnim, verskim i političkim temama, pa čak i o asfaltiranju ulica”, istakao je Ljajić.

Izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne zajednice juče su održani, a prema preliminarnim rezultatima lista “Samoopređeljenje” imaće 15 većnika, “Matica bošnjačka” 13, a “Vakat je” sedam predstavnika u budućem sazivu nacionalnog saveta Bošnjaka.

Ljajić je kazao da postoje dva razloga za takav rezultat izbora.

“Prvi je svakako činjenica da nismo uspeli da podršku koju ima SDPS kao najjača stranka u Sandžaku, a posebno u Novom Pazaru, prenesemo i na listu ‘Vakat je’, koju smo podržali. Uostalom, otvorenu podršku smo dali tek dve nedelje pre izbora i pri tome učestvovali samo na jednoj izbornoj konvenciju te liste u Novom Pazaru”, kazao je Ljajić.

Drugi razlog, naveo je Ljajić, je taj što su se ovi izbori “pretvorili u izbor ko je veći, a ko manji Bošnjak, odnosno ko je za jednu, a ko za drugu islamsku zajednicu”.

“Kad takve dileme postavite pred birače, onda je uzaludno da ljudima šaljete poruke o kulturi, informisanju i obrazovanju, što su poslovi kojim bi trebalo da se bavi nacionalni savet, jer na takvom nacionalno-verskom terenu isključivo odlučuju emocije. I zapravo najveće iznenađenje predstavlja to što je Sulejman Ugljanin pobedio Muarema Zukorlića i to na njegovom terenu”, istakao je on.

Ocenio je da je “imajući sve to u vidu, lista ‘Vakat je’ ostvarila dobar rezultat i odlućivaće o budućem sastavu Nacionalnog saveta, što je i bio njen prevashodni cilj kada je formirana”.

Ljajić je dodao da je “dobra stvar što je izborni dan protekao u mirnoj atmosferi”.

On je čestitao izbornim pobednicima izrazivši očekivanje da će se budući saziv Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne zajednice baviti pitanjima koja su predviđena zakonom, a to će biti moguće ukoliko se obavi depolitizacija saveta, koji treba da bude nosilac očuvanja kulturnog identiteta nacionalnih zajednica.

RELATED ARTICLES

17 KOMENTARA

  • U po bune crne noci suljo muljo iskolaci oci ziza drhce ko da cita suljo muljo blijeda lica. suljo muljo kadu pita kamo kljuci od tamnice 30 godina kako truhnju ti bosnjacki psi prokleti pa ni sada mira nemam u san dodje pa mi preti NEMOJ AGO NEMOJ NOCU SILAZITI U TAMNICU SUTRA CEMO POSLAT ZUKU DA POKOPA KOSTI TVOJE .

 1. MUFTO GA POUSIO U OPSTINI A SADA I U BNV.VECITA OPOZICIJA NAREDNIH STO GODINA.DOCICE VREMA KAD CE GA POPUSIT I U VAKUFU.KAD FINANSIJERI SMANJE DOTOK KRIMINALNOG NOVCA.I KAD MU SESKO ODE U ZATVOR U HAGU.

 2. Ceca muftiju niste mogli da slomite kad ste najjaci bili mislite da cete sada ovo vam je ono da ne bude 30 godina ste vladalk pa odma da izgubite ovako polako ali sigurno muftija vec dve godine kako je j politici i polako al sigurno ide na bolje i kao samostalni lider… ceco pusices ga ti samo polako jer vama treba takvo pusenje da to traje polako da se davite u tome

 3. Mi pazarci da nije bilo nas da odbranimo ceo sandzak od napada u ratnom stanju mislite vi skenicaci i tutinci da bi se spasili vi nemate lavlje srce kao mi u pazaru mi se bojimo Allaha i nismo zatucani kao vi da udaramo na brata muslimana sto ste vi poznati po tome da bi ste pre na nas nego na srbe ali vam se to nikad nece obestinit glas kao glas traje to neko vreme 4 godine i prome ni se ali lavlje srce se nosiu grobu

  • Ada koi su to has pazarci pa i ja i moj otac i djed su tu rodjeni ali da li je vama poznato da je novi pazar svih sandzaklija koi su se tu doseljavali a oni begovi i vjecina bosnjaka se odselila za tursku i novi sandzacki doseljenici su iz svih krajeva naseljavali pazar i ti mene has pazarce pita baba odakle je i ne jedi govna

 4. Dva covjeka udavise sa komentarima za sulja i rasima a protiv muftije,aj odmorite malo prosli izbori,jestel na platu il na sendvic,aj sad samo polako da vidimo lijepo rasplet i ko ce sastavit vijece,znam da ste i dalje nervozni cim se izuvate prije vode,inace 14prema 14 i resto 7 vijecnika pa da vidimo,a ti sto samo pusis pusis i jedno te isto svugde pises uzeo bi ti sendvic kad vec nista novo nemas da napises ?

  • NIKAD INTERES NISAM IMAO A OD DEVEDESETE SAM SAMO AGIN I AKO NISAM NJEGOV CLAN STRANKE NIKAD BIO NITI CU BITI JEDINO ALAHOV.

 5. Ne pada mi napamet sa vama koji ovde pisete vulgarne komentare da vam se obracam.
  To je vase vaspitanje i primitivizam pa vam ga i neka.
  Kritikovacu realno – pa ko zna – mozda neko i izvuce pouku iz ovoga.

  Dvojica jakih su se svadjala – treci je to iskoristio i postao najaci.
  Blacenje samo jedne liste, i blacenje uopste onako ostrasceno i krvnicki – dovelo je da se Vakat ( citaj SDP) sroza na trece mesto!

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO