Naslovna Vijesti Ljajić – Rezultat u Kosjeriću veliki uspeh za SDP Srbije

Ljajić – Rezultat u Kosjeriću veliki uspeh za SDP Srbije

Predsednik SDP S-a Rasim Ljaijć izjavio je danas da su rezultati lokalnih izbora u Kosjeriću veliki uspeh za Socijaldemokratsku Partiju Srbije čime je ova stranka dokazala svoj  respektabilan kapacitet na političkoj sceni Srbije.

 

Rasim Ljajić predsednik SDPS
Rasim Ljajić predsednik SDPS

Neverovatan je uspeh koji smo ostvarili ovde u Kosjeriću, praktično dvadeset dana smo vodili kampanju.  Učinili smo sve da dodjemo do svakog sela, do svake kuće, ne da lažemo i obećavamo, već da ljudima kažemo ko smo, šta smo, za šta se zalažemo, nismo obećavali brda i doline jer je u ovoj ekonomskoj situaciji teško i svako iole odgovoran ne može da obeća puno toga već, poštenje i rad te da svako uradi onoliko koliko može da učinimo Kosjerić boljim nego što sada jeste.

 

Ljajić je rekao da je SDP Srbije na ove izbore izašla sasvim slučajno samostalno da su bili u koaliciji sa SPS-om  koji ih je kako je rekao “na kraju bukvalno izbacio na ulicu misleći da SDPS u Kosjeriću nema ništa, niti da imamo šta da tražimo, čak je jedna stranka i uslovila koaliciju oko SPS-a da SDP Srbije izbace iz koalicije i na kraju su oni zajedno u koaliciji osvojili četiri mandata a mi samostalno dva mandata prema tome vidite o kakvoj se proceni i o kakvim se genijima radi”.

 

Predsednik SDP Srbije je rekao da je SDP napravio rezultat koji će biti podstrek za stranku ali da istovremeno, taj rezultat obavezuje da se Kosjeriću pomogne i da se ljudima koji su glasali SDPS ta stranka mora odužiti na krajnje pošten, racionalan i iskren način.

Koalicija naprednjaka predvodjena Milijanom Stojanićem prema nezvaničnim podacima Opštinske izborne komisije osvojila je 47,16 odsto glasova ili 55 odsto mandata na juče održanim izborima u Kosjeriću.

Koalicija “Odgovorno” koju su činili Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija osvojila je pet mandata ili 17,5 odsto glasova.

“Odlučno za Kosjerić” koalicija SPS-PUPS-JS i Ujedinjeni regioni Srbije imaju tri odbornička mandata sa 11,5 odsto glasova.

Izborna lista “Dr Ljiljana Kosorić-SPO” osvojila je dva mandata sa 8,35 odsto glasova. Dva mandata osvojila je i lista Mlađen Marković-Socijaldemokratska partija Srbije sa 6,37 odsto glasova.

Prema preliminarnim rezultatima izbora cenzus nisu prešli pokret Dveri sa 3,65 odsto glasova i Grupa građana Sabor srpskog jedinstva Borislav Pelević sa 2,82 odsto glasova.

Odziv birača u Kosjeriću bio je 68,8 odsto, podatak je Opštinske izborne komisije koja će izborne rezultate poglastiti za dan-dva, odnosno nakon razmatranja prigovora, rečeno je Beti u Komisiji.

Exit mobile version