Naslovna Sandžak Novi Pazar Ljajić: Rešili smo problem vodosnabedvanja za narednih 50. godina! (foto)

Ljajić: Rešili smo problem vodosnabedvanja za narednih 50. godina! (foto)

Novi Pazar – Izgradnjom najmodernije buster stanice i filterskog postrojenja koje je danas otvorio Ministar Rasim Ljajić gorući problem je rešen. Otvorenju najmodernijeg filterskog postrojenja prisustvovali su i mnogobrojni građani Novog Pazara.


Ministar Rasim Ljajic tom prilikom rekao je da je ovom gradu Bog dao najkvalitetniju vodu u Srbiji a da je ona i najjeftinija i apelovao na gradjane da se ne priključuju veštački i da vodu čuvaju jer je ona najveći resurs 21. veka.
“Mi danas ressavamo jedan veliki problem, sada Pazar ima vode za 225.000 stanovnika. Mi smo rešili problem vodosnabdevanja za narednih 50 godina” rekao je Ljajić i dodao da će u narednim mandatima koje će osvojiti “praviti novo postrojenje za pripremu vode jer su mi to sugerisali stručnjaci kao suštinski važno za trajno rešavanje ovog problema i mi tražimo donatore, ne možemo naredne godine ali kada osvojimo onaj naredni mandat taj ćemo problem rešiti i ovde će biti izgradjeno novo postrojenje za pripremu vode i ostaje nam da u trećem mandatu rešimo problem sa cevima koje su postavljene bog zna kada i koje moraju da budu promenjene”. rekao je Ljajić.
Potpredsednik Vlade je podsetio da od danaas više neće biti restrikcija i delova grada koji nemaju vodu i dodao da je to velika stvar koja je urađena.
“To je bila naša obaveza, nemate razloga nikome da se zahvaljujete jer mi smo obećali da to moramo da rešimo jer ste vi to trazzili” rekao je Ljajić.

 

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović kazao je na otvorenju novog filterskog postrojenja  da politika koju je zacrtao Ministar Rasim Ljajić a oni je sprovode u ovom gradu “a koja ima za cilj stvaranje prijatelja u zemlji i inostranstvu svakoga dana daje rezultate. Sa Luksemburgom rešavamo vodosnabdevanje, sa Nemcima radimo na rešenju grejanja, sa Vladom Srbije uredjujemo infrastrukturu odma iza vaših ledja sledeće godine će biti otvoren najlepsi atletski stadion u zemlji. Ima još mnogo toga da se radi, ali sami to ne možemo zato nam trebaju prijatelji i pomoću njih rešavamo probleme” zaključio je Mahmutović.

Problem vodosnabdevanja tišteo je godinama sve građane Novog Pazara a od 1963 godine niko se nije smeo uhvatiti u koštac da reši ovah gorući probem. Podsetimo najpre je izgrađena najmodernija buster stanica u naselju u lugu koja se koristi za dopremanje vode do filtera a nakon toga i novo filtersko postrojenje čime je problem vodosnabdevanja kompletno rešen.

 

Exit mobile version