Ljajić razgovarao sa ministrom turizma Crne Gore o unapređenju saradnje

    417

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma između dve zemlje.

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Ljajić je kazao da je zadovoljan činjenicom da turistički promet između dve zemlje kontinuirano raste i da su za prva četiri meseca ove godine crnogorski turisti ostvarili najveći broj noćenja u Srbiji od svih stranih turista.

    Dodaje se da je Gvozdenović najavio rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori i pozvao turiste iz Srbije, koji nameravaju da svoj godišnji odmor provedu van zemlje, da letuju na crnogorskom primorju ili nekoj od planina.

    U saopštenju se ističe da su se dvojica ministara saglasila da svako povećanje broja turista iz Srbije u Crnoj Gori uslovljava i veći obim izvoza srpske robe na crnogorsko tržište, posebno poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

    Ljajić i Gvozdenović su se dogovorili i da u cilju jedinstvenog nastupa na trećim tržištima, Srbija i Crna Gora zajednički nastupe na predstojećim turističkim sajmovima u Tokiju i Šangaju, koji spadaju u red najvećih svetskih manifestacija tog tipa.

    “Govoreći o problemima hotela na crnogorskom primorju čiji je vlasnik Srbija, a koji trenutno nisu u funkciji, Ljajić i Gvozdenović su se složili da je neophodno što hitnije rešiti statusa tih objekata, jer takvo stanje nanosi ekonomsku štetu i jednoj i drugoj strani”, piše u saopštenju.