Naslovna Vijesti Ljajić: Potrebna ubedljiva pobeda, svom snagom u reforme

Ljajić: Potrebna ubedljiva pobeda, svom snagom u reforme

Socijaldemokratska partija Srbije održala je proteklog vikenda kongres na kom je za predsednika ponovo izabran Rasim Ljajić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je tom prilikom da na predstojećim izborima nije potrebna samo pobeda nego “velika pobeda”, uz poruku da samo Srpska napredna stranka i njen lider Aleksdandar Vučić mogu da sprovedu reforme, a da će SDPS tome doprineti. Govoreći o saradnji sa SDPS-om Rasima Ljajića, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je rekao da je ona potpuno očekivana jer dve stranke dele zajednički cilj a to je normalna i pristojna Srbija, do koje je moguće doći isključivo okupljanjem svih kvalitetnih ljudi.

kongres-1

Drugi kongres Socijaldemokratske partije Srbije održan je u Sali Doma sindikata. Velikom broju okupljenih obratio se predsednik partije Rasim Ljajić, koji je poručio da je na izborima 16. marta neophodna ubedljiva pobeda. On je rekao da nije svejedno s koliko procenata prednosti će lista „Budućnost u koju verujemo“ pobediti, jer se vrlo lako može desiti da se posle izbora svi udruže protiv koalicije  oko.  On je upozorio da ne treba gledati i slušati istraživanja javnih mnjenja, jer je jedino merodavno istraživanje ono 16. marta i pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore.

Ljajić je pozvao pristalice i simpatizere da u sledećih dvadeset dana daju sve od sebe i “prošpartaju Srbijom” i da se bore kao da je u pitanju borba za cenzus.

 

“Hoću da doprinesemo ne samo izbornoj pobedi, već reformama koje će nova vlada da sprovede”, rekao je Ljajić. On je naveo da je premisa SDP Srbije da nađe sredinu između pragmatičnog i ideje i da hoće reforme, naglasivši da je slogan koalicije “Svom snagom u reforme”.Govoreći o situaciji u privredi i društvu, on je poručio da se mora razvijati preduzetnički, a ne službenički duh i da je zato potrebno ukidati privilegije funkcionera da bi se pokazalo da nije isplativije raditi u državnoj službi u odnosu na privredu.

Ljajić je kao prioritet naveo ekonomiju i u tom smislu apostrofirao razvoj i ulaganja u automobilsku industriju, energetiku, IT sektor i poljoprivredu. On je dodao i da treba da se zna gde se i za šta ulažu državne pare, kao i da je potrebno ulaganje u obrazovanje, u univerzitet i nauku. Kao jedan od prioriteta Ljajić je naznačio stalnu vezu države, univerziteta i privrede kako bi se školovao stručan i potreban kadar, kao i jačanje preduzetničkog duha.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić takođe se obratio okupljenima na kongresu i poručio je da cilj koalicije mora da bude ubedljiva pobeda u svakom mestu u Srbiji. Lider SNS-a je rekao da je cilj koalicije da, kao što je otvorena borba protiv korupcije i kriminala i kao što su otpočeti pregovori sa EU, na taj način pobedi i sve ekonomske nedaće i problemi i izbori drugačiji poslovni ambijent.

Čestitajući rukovodstvu SDP Srbije na izboru, budući da su na radnom delu kongresa izabrani organi stranke,Vučić je naveo da poštuje sve ono što radi lider partije Rasim Ljajić.

Na skupu su govorili i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, koji je Rasimu Ljajiću uručio posebno priznanje za saradnju sa sindikatima i borbu za prava radnika.

Velikom skupu,  odnosno Drugom kongresu Socijaldemokratske partije Srbije u Sali Doma sindikata, osim članova I simpatizera, prisustvovali su najviši funkcioneri stranaka, koalicionih partnera, te istaknute javne ličnosti.

Exit mobile version