Ljajić pauzira deset dana, Romanjoli se izvinio

1683

Adem LJajić neće po dobrom pamtiti prvenstveni debi u dresu Torina, ne samo zbog poraza Bikova na gostovanju protiv Milana 2:3.

Srpski napadač je teren “San Sira” napustio na nosilima već u 27. minutu zbog povrede kolena koju je zadobio posle bezobzirnog starta defanzivca Milana Alezija Romanjolija.

U prvi mah činilo se da LJajiću predstoji višemesečni oporavak, ali posle detaljnih lekarskih pregleda odrađenih u Torinu ustanovljeno je da povreda nije ozbiljnija.

– Posle pregleda koji su obavljeni, ali i testova koje je odradio samo 12 sati posle meča pokazali su da je Adem izbegao tešku povredu. Modrice od povreda koje su vidljive zahtevaju mirovanje od minimum deset dana tako da je gotovo sigurno da LJajić neće biti u timu protiv Bolonje, koja se igra ovog vikenda – piše u saopštenju koje stoji na sajtu torinskog kluba.

Siniša Mihajlović, trener Torina, u izjavi za sajt kluba rekao je da se uplašio posle starta Romanjolija.

– Dobro je da je sve prošlo sa malim posledicama. Adem je bitan za našu igru. Očekujem da će se brzo oporaviti. Poraz protiv Milana smo već zaboravili i arhivirali, okrećemo se duelu protiv bolonje – rekao je srpski stručnjak.

LJajić je posle dve godine provedene u Romi sredinom jula potpisao ugovor sa torinom i bio je predstavljen kao veliko pojačanje. On je stigao na insistiranje trenera Siniše Mihajlovića, koji je svojevremeno s njim sarađivao u Fjorentini, ali i reprezentaciji Srbije.

Alezijo Romanjoli je odmah po završetku utakmice došao do svlačionice Torina i izvinio se srpskom reprezentativcu zbog grubog starta.

Sudija Antonio Damato nije pokazao ni žuti karton devanzivcu rosonera posle starta nad LJajićem.

izvor: Zurnal