Ljajić: Ovo je najbolja i najveća stranka u Sandžaku koja će ući u istoriju jer je najvše uradila za Novi Pazar i Sandžak uopšte. Radili smo i nastavićemo da radimo posle 3.aprila FOTO

Novi Pazar – U prepunoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar održan je radni sastanak rukovodstva Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije kojem je prisustvovao osnivač i lider SDP-a Rasim Ljajić.

Najviše reči bilo je o pripremama za predstojeće izbore, zakazane za 3. april ali i o dosadašnjim rezultatima, te planiranim projektima.

Obraćajući se prisutnima član predsedništva SDP-a Džemil Divanefendić kazao je da će biti preduzete sve aktivnosti kako bi spremno dočekali sam dan izbora, 3. april.

Govoreći o svom učešću u politici i aktivnom delovanju kroz Sandžačku demokratsku partiju, član predsedništva SDP-a Džemaludin Paučinac ukazao je na neophodnost uključivanja mladih u politiku.

On je kazao da danas, zahvaljujući timu SDP-a njegova  ali i sva deca Novog Pazara pohađaju savremene škole, treniraju u modernim salama i na novim sportskim terenima.

“U Novom Pazaru i čitavom Sandžaku je mnogo urađeno, i to su dovoljni razlozi da građani još jednom ukažu poverenje SDP-u. Projekti koji su realizovani su brojni i uslovi života su danas daleko bolji” kazao je Paučinac.

Podsetio je na projekte koji će biti realizovani i koji će služiti budućim generacijama, a kakvi su izgradnja autoputa, Kliničkog centra i drugih.

“SDP-u je samo u poslednjoj nedelji pristupilo 500 novih članova” kazao je potpredsednik SDP-a Husein Memić. On je podsetio na realizaciju izuzetno važnog projekta kako za naselje Lug tako i za ceo grad, projekat izgradnje sportske hale i škole Desanka Maksimović koji je spreman i čija realizacija će uskoro početi.

Da je u Novi Pazar mnogo uloženo, u svim oblastima i da naš grad zauzima ozbiljno mesto na mapi Srbije, potvrdio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“U poslednje četiri decenije nismo imali ovolike inveaticije. 160 miliona evra biće uloženo kroz realizaciju kapitalnih projekata. Klinički centar, gasovod, toplana na biomasu, izgradnja škole Desanka Maksimović, vrtić kod Bratstva, zaobilaznica, rekonstukcija puta NP- Raška, tehnološki park, odnosno Regionalni investicioni start up centar, projekti u sportu, obrazovanju i kulturi, u brednosti od preko 160 miliona evra.

“Iza nas ostaju dela i hajrati za buduće generacije. Takmičimo se u tome ko će više ostaviti budućim generacijama. Naša vrata su otvorena i svi su dobrodošl, jer mi vodimo politiku srednjeg puta. Da bismo nastavili ovaj trend potrebna nam je podrška, a ja sam siguran da će i ovog puta naš rad biti prepoznat”

Osnivač i lider SDP-a Rasim Ljajić kazao je da je večerašnji skup veličanstven.

“Ovo je najbolja i najveća stranka u Sandžaku koja će ući u istoriju jer je najvše uradila za Novi Pazar i Sandžak uopšte.

Radili smo i nastavićemo da radimo posle 3.aprila. Bez vaše podrške to ne bismo mogli u proteklom periodu. Vi nam pomažete da imamo veći uticaj u vlasti, a to znači da nastavimo započeti posao. Čuli ste samo deo spektakularnih rezultata kojima se čak nismo ni hvalili, ali ako pogledate  Pazar pre deset godina i sada, videćete da je to drugi grad.

I u ovom izbornom ciklusu ćemo izaći kao veliki pobednici, a u tom smislu morate da znate da su nam oba glasačka listića podjednako važna.

Vodićemo pozitivnu kampanju bez ijedne ružne reči jer smo spremni da primimo sve koji dođu u našu veliku familiju zvanu Sandžačka demokratska partija.

Argumenti su na našoj strani. Mi nemamo vremena da se osvrćemo na slabije i da kritujemo druge.

Mi smo veliki i moćni i nema razloga da ulazimo u bespotrebne rasprave i siguri smo u apsolutnu podršku i da su ovo lokalni izbori osvojili bi apsutnu većinu, niko nam ne bi tebao ili bi birali sa kime ćemo da formiramo vlast.

Više puta ste čuli u politici nema emocija i kalkulacija, mi smo procenili da je ovo najbolje za nas i ova podrška nam daje mogućnost da realizujemo sve projekte ali i da imamo naše predstavnike u Beogradu. I hoću da znate da će Muamer Bačevac ponovo biti poslanik i to nam je važno jer je on najbolji poslanik kojeg je Sandžak imao. On je našao balans a to ni malo nije lako, voditi odgovornu politiku. Mi smo odgovorni ljudi i rizikujemo da izgubimo određeni broj glasova, ali dugoročno to donosi korist jer nam je potrebno da imamo sklad među svim ljudima koji ovde žive. Obraz izgubili nismo a sačuvali smo potencijal da budemo najači faktor. Drugi poslanik će biti Jasmin Hodžić iz Priboja. Naši poslanici imaju posao da rešavaju vaše probleme, da vas zaszupaju u Beogradu i Srbiji ali i van zemlje. Njihovo zalaganje je u Parlamentu ali i van njega. Imaćemo ministra, državne sekretare i još više nego što sada imamo uz podršku svih vas a vaša podrška je ogromna” kazao je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO