Ljajić: Nije bilo izborne krađe u Novom Pazaru, Vučićeva pobeda je čista

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da nije bilo izborne krađe u Novom Pazaru i da neko od tog grada pokušava da napravi “politički slučaj”, što, kaže, neće dozvoliti.

– Niti tog slučaja ima, niti je bilo izborne krađe. Ovo su bili najmirniji izbori do sada u Sandžaku, bez incidenata i prigovora na biračkim mestima i smatram da je pobeda Aleksandra Vučića apsolutno čista – rekao je Ljajić novinarima u sedištu stranke komentarišući snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal.

Ocenjujući da slučaja nema i da je policija utvrdila poreklo snimka, Ljajić je rekao da veruje da neko pokušava da napravi politički slučaj kako bi se nastavila kampanja i u postizbornom periodu i kako bi se mobilisalo vlastito glasačko telo.

Navodeći da nije bilo nikakvih neregularnosti u Novom Pazaru, Ljajić je dodao da je policija utvrdila sve okolnosti i saopštila detalje o tom snimku.

– Nekima ni to što je policija utvrdila okolnosti nije bilo dovoljno, već su nastavljene optužbe da je to klasičan primer izborne krađe – rekao je Ljajić.

Na pitanje da li je osoba koja je snimak napravila član SDPS, Ljajić je odgovorio da je on sam rekao da nije član stranke, a da je 12 godina bio na biračkim mestima i da su ga po tom osnovu odabrali da bude na biračkom mestu.

Ljajić je najavio sankcije za predstavnike njegove partije koji su učestovovali u odabiru tog kandidata, jer je, kako je rekao, “neumesnom šalom” mogao da dovede u pitanje ceo izborni proces.

MUP je ranije saopštio da je rasvetlio poreklo snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal i da se radi o šali.

Istragom je, kako su saopštili, utvrđeno da se ubacivanje pomenutih listića odigralo u privatnoj kući M. P. (1980) iz sela Lukare u blizini Novog Pazara tri dana nakon održavanja izbora, da listići nisu origlinalni, već štampani na kućnom štampaču.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO