Ljajić napustio FK Novi Pazar zbog napada navijača na Kljajića

Rasim Ljajić napustio je Novi Pazar nakon incidenta u kojem je nekoliko navijača tog kluba napalo golmana ekipe Filipa Kljajića.

Dosadašnji prvi čovek kluba oglasio se tim povodom u pisanoj izjavi Mozzart Sportu i uputio javno izvinjenje kapitenu Kljajiću i njegovoj porodici.

On smatra da je ovaj događaj ozbiljno narušio ugled kluba i postavio pitanje “koji će fudbaleri i sponzori sada želeti da dođu u Novi Pazar?”.

“Posle incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizički napali kapitena Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim i da ne želim više da imam bilo kakve veze sa Fudbalskim klubom Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku meru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično predstavljalo bi nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, pre nekoliko meseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, kao i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne reši. Treba reći da se situacija u velikoj meri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali “igrače na raport” što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko započelo raspravu sa Kljajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom”, stoji u pisanoj izjavi Mozzart Sportu.

Ovim incidentom, sve je poništeno
Prema njegovom mišljenju, čelnici Novog Pazara nemaju veze sa konkretnim događajem, ali ima svoju odgovornost.

“Želim ovom prilikom da uputim izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog doživljene neprijatnosti i neviđenog skandala. Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno. U trenucima kad se tim bori za izlazak na evropsku scenu, kad se radi na poboljšanju infrastrukture, kad je klub finansijski stabilizovan i organizaciono ojačan, desio se incident koji dovodi u pitanje i opstanak kluba. Uprava nije kriva, ali ne može pobeći od odgovornosti. Pre svega, što su uopšte dozvolili da šačica navijača uzima sebi za pravo da i kontaktira sa igračima. Mogao je Pazar da izgubi i sve utakmice, mogao je i da ispadne iz lige, ali ovo sebi nije smeo da dozvoli. Koji će fudbaleri ubuduće dolaziti u Novi Pazar? Koji će sponzor pristati da pomaže klub? Ne želim da zataškavam bruku koja se dogodila jer bih onda bio saučesnik u njoj. Ne bi bilo pošteno ni prema kapitenu Kljajiću, koji je za kratko vreme boravka u Pazaru pokazao da je i ljudska, moralna i sportska veličina. Ne bi bilo pošteno ni prema iskrenim i brojnim navijačima kluba koji moraju saznati istinu zbog koje klub ulazi u najveću krizu u poslednjih nekoliko decenija. Sto se mene tiče, sa huliganima ne želim da budem na istom mestu, pa ni na tribinama stadiona. A biće interesantno videti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog”, zaključio je Ljajić.

Mozzart Sport

The post Ljajić napustio FK Novi Pazar zbog napada navijača na Kljajića appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO